İş araba sürmeye gelince, yasalara en çok uyan vatandaşların bazıları bile arada bir sınırları zorlamaktan suçlu. Günümüzde sürekli olarak işlerimizi aceleyle yapıyoruz ve iş trafiğe geldiğinde bu aceleyle kural tanımayan insanları görmek mümkün. Fakat kural ihlalleri küçük ve önemsiz görülse de, etkilerinin büyük ve acı verici olabileceğini unutmamak lazım. En sık çiğnenen trafik kuralları listesinin başında tahmin edebileceğiniz gibi hız bulunuyor.

En Sık Çiğnenen Trafik Kuralları

Hızlanma

en sık çiğnenen trafik kuralları

Tahmin edilebileceği gibi, hız yapmak dünya üzerindeki sürücüler tarafından işlenen en yaygın hareket ihlalidir. Her ne kadar basit gözükse de hız yapılabilecek en tehlikeli ihlallerden biri olabilir. Özellikle okul çevrelerinde ve çocukların yoğun olduğu alanlarda hız yapılması dikkatsiz şoförler ile birleşerek kötü sonuçlar doğurabilmektedir.

Kırmızı Işıkta Geçmek

Bazı sürücüler, bir trafik ışığı açıkça kırmızı olduğunda bile yok sayacak kadar cesur olsalar da, kırmızı ışık ihlallerinin çoğu, ışık sarı olduğunda dikkate almayan sürücülerden geliyor. Geleneksel görüş, sarı ışıkta yavaşlamanız ve güvenli bir şekilde durabilirseniz, bunu yapmanız gerektiğidir. Işığın içinden geçmek için gazı köklemek heyecan verici görünse de, diğer sürücüleri tehlikeye atabilir veya bir cezaya neden olabilir.

Dur İşaretine Uymamak

dur tabelası

Dur işaretini yok saymak oldukça kötü bir sürüş ihlali olabilir. Tüm yönlere hızlı bir şekilde bakmak ve freni tam olarak kullanmamak cazip gelse de, dur işaretlerinde zamanınızı ayırıp kontrolleri yapmak her zaman daha garantidir. Bu işaretin bulunduğu bölgelerdeki yayalar da böylece korunmuş olurlar.

Uygunsuz Şerit Değişiklikleri

Uygunsuz şerit değişiminin en belirgin şekli, dönüş sinyalinin kullanılmadığı zamandır. Bununla birlikte, bir şerit değişikliğinin ortasında sinyal vermenin aynı zamanda güvenli olmayan veya uygunsuz bir şerit değişikliği oluşturduğunu ve bir kaza ile sonuçlanabileceğini belirtmek gerekir.

Yol Ver Levhasına Uymamakyol ver levhası

Yol ver işaretleri öneri değildir. Sürücülerin dört yollu duraklarda, şerit birleşmelerinde ve hatta çalışmayan trafik ışıklarının olduğu kavşaklarda geçiş hakkı kurallarına uymaları beklenmektedir. Gerekli araçlara yol vermek yalnızca sürücülerin yolda nazik kalmasını sağlamaya yardımcı olmakla kalmaz; aynı zamanda kaosu önler ve güvenliği artırır.

Yasadışı Dönüşler

Dönüşler söz konusu olduğunda yasaları ve trafik kurallarını çok iyi bilmek önemlidir. Çünkü levhalar bu konudaki en bariz göstergelerdir ve sürücülerin bunları anladığından emin olmak gereklidir.

İkinci El Otomobil İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here