Ford Connect Gaz Pedalı Arızası ve çözümü

8
5489

Otomobiller birçok kişinin günlük hayatında kullandığı ulaşım araçlarıdır. Otomobiller eskidikçe arızalarla karşılaşmak muhtemeldir. Kimi zaman hemen çözülen basit arızalarla karşılaşıldığı gibi, kimi zamanda uzun bir zaman alan ve çözülemeyen arızalarla karşılaşılabilir. Bu yazımızın konusu 2012 model yılına sahip Ford Connect marka model araçtaki arıza ve bu arızanın çözümü olacaktır.

Ford Connect Gaz Yemiyor

Araç hiçbir problem yokken bir anda arıza verdi ve herhangi bir arıza ikazında bulunmadı. Arızanın sonucunda araç hiçbir şekilde gaz yemiyordu. Gaz pedalına ne kadar basılırsa basılsın rolanti devrini geçmiyordu. Araç Ford yetkili servise götürüldü. Serviste 15 gün kaldı. Sorunun çözülmesi için aracın tüm beyin aksamlarının değişmesi gerektiği bilgisi verildi. Çok kabarık bir fatura çıkacağı anlamına geliyordu. Araç yetkili servisten alındı ve sanayide tamirciye götürüldü.

ford connect

Tamirci bakım servisinde araç, obd2 soketinden cihaza bağlandı. Herhangi bir arıza kodu gözükmüyordu. Usta arızanın gaz pedalında olabileceğini söyledi. Gaz pedalı söküldü ve çıkma bir gaz pedalı deneme amaçlı alındı. Çıkma gaz pedalı araca takıldığında araç düzeldi. Tüm sorun gaz pedalında idi.

ford connect

Sorunun gaz pedalında olduğu belirlendi. Arızalı olan gaz pedalı söküldü. Gaz pedalı içerisinde plastik bir parçanın kırık olduğu görüldü. Kırık parçanın onarımı sağlandı ve gaz pedalı araca takıldı. Tüm sorun giderilmiş oldu. Ustaya ödenen para ise sadece 100₺ idi. Araç yetkili serviste yapılsaydı tüm parçaların değişimi 13 bin ₺’yi bulacaktı.

Gaz Teli Nedir? Nasıl Çalışır?

Gaz Teli, otomobil sürücüsünün gaz pedalına basmasıyla harekete geçen bir parçadır. Gaz pedalına basıldığında, gaz pedalının dibindeki dönme hareketi telin çekilmesini sağlar. Bu tel aracın motor bölümünde bulunan boğaz kelebeğinin açılmasını sağlar. Araca daha fazla yakıt hava karışımı girdiği için motorun çalışma devri artar. bu durum “gaz vermek” olarak adlandırılır. Gaz telinin çalışma sistemini otomobillerde görmek pek kolay değildir. Ancak bisikletlerin vites arttırmasıyla aynı prensipte çalışır. Gaz teli zamanla arıza yapabilecek parçalardan biridir. Gaz teli arızası, telin kopmasıdır. Bu durumda aracınız gaz pedalına basmanıza tepki vermeyecektir. Gaz telinin değişimi gerekir.

ford connect

2.El Otomobil İlanları

8 YORUMLAR

  1. Arkadaşlar ford connect gaz pedal arızası sakın pedal almayın çözümü pimi degiştirin ve sorun çözülmezse elektirikçiler yapıyorum sakın pedal almayın benim başıma geldi kronikmiş bu agrıza yorum atarsanız yardımcı olurum

  2. FORD CONNECT 2004 MODEL GAZ YEMEME PROBLEMİ BİZDE DE VAR SEYİR HALİNDE İKEN GAZ YEMİYOR. Böyle bir problem yaşadık sorunu bulamadılar . GAZ PEDELININ PİMİNİ DEĞİŞTİRİN DÜZELİR DEMİŞSİNİZ .OTO ELEKTRİKÇİSİ SORUNA GAZ PEDALI VE GAZ KELEBEĞİ DEDİ. MOTORU İSTOP EDİP ÇALIŞTIRINCA YENİDEN GAZ YEMEYE BAŞLIOR AMA BELLİ ARALIKLARLA YİNE YAPIYOR .BİZDE SORUN HALA DEVAM EDİYOR NE YAPMAMIZ LAZIM . YARDIMCI OLUR MUSUNUZ.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here