Ford, Engelli Sürücülere Yardımcı Olacak Robotik Şarjını Test Ediyor

0
897
ford robotik şarj

Ford, elektrikli otomobil pazarı için yaptığı AR-GE çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Sürecin şarj tarafında da çalışmalarını sürdüren marka, engelli bireylerin araçlarını şarj etmesini kolaylaştıran bir robot şarj istasyonu geliştiriyor. Almanya Dortmund Üniversitesi‘ndeki mühendisler ile birlikte geliştirilen Ford robot şarj kolu prototipi bir video ile birlikte tanıtıldı. Şuan test aşamasında olan Ford robot şarj kolunun ilerleyen yıllarda hayata geçmesi bekleniyor.

Engelli Sürücülerin %61’i Şarj Problemi Yaşıyor

Ford’un Avrupa pazarı için yapmış olduğu araştırmada, engelli sürücülerin %61’inin şarj etme problemini yaşayacakları ve ancak bu problem ortadan kalkarsa elektrikli araç alabileceğini paylaştı. Ayrıca markanın bizlerle paylaştığı videodaki robotik kollu şarj ünitesinin engelli park alanlarına ve evlere kurularak bu sorunu büyük oranda ortadan kaldıracağını belirtti. Şimdilik sadece üniversite ile birlikte geliştirilen bir araştırma projesi. Fakat iyileştirmelerin ardından Avrupa’nın en büyük şarj ağı Ionity ile bir proje gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu da projenin hayata geçmesi için önemli bir adım.

“İleriye Bakıldığında, Süreç Sürücü Katılımı Olmadan Tamamen Otomatik Hale Gelebilir.”

Ford, “İleriye bakıldığında, süreç, minimum veya hiç sürücü katılımı olmadan tamamen otomatik hale gelebilir. Sürücü, aracı hedefine otonom olarak ulaşmasını ve geri dönmesini sağlayan altyapı ile şarj istasyonuna gönderecek.”

“Ford Hareket Özgürlüğü Sağlamaya Kararlı”

Ford‘un Araştırma Mühendisi Birger Fricke, “Ford hareket özgürlüğü sağlamaya kararlı ve şu anda aracını aracınızı şarj etmek bazı sürücüler için büyük bir sorun olabilir. Robot şarj istasyonu bir kısım için kolaylık olabilir, ancak diğerleri için kesinlikle gereklidir.” dedi.

Robotik Şarj Kolu Çeşitli Noktalarda Test Edilmeye Başlandı

Prototipin ortaya çıkmasının ardından robotik şarj kolu çeşitli noktalarda test edilmeye başlandı. Otopark, yol kenarı gibi çeşitli yerlere konumlandırılan şarj istasyonu kolu, sürgülü bir kapı ile saklanıyor. FordPass uygulaması üzerinden sürücüler kolu serbest bırakıp kapıları açabiliyor. Ardından robot kolun sahip olduğu kamera ile birlikte otomobilin şarj kapağına doğru uzanır. Şarj ettikten sonra robotik kol yerine çekilir ve sürücü yerinden kalkmadan şarj işlemini gerçekleştirmiş olur.

Kaynak-1

Arabam Kaç Para?

Trink Sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here