Fren Hidroliği Düzenli Olarak Değiştirilmeli Mi?

1
3078

Arabanızın üçüncü doğum günü geçti ve bunun ne anlama geldiğini biliyorsunuz: garantiniz sona erdi ve gelecekte daha fazla bakım ve onarım olacak. Çoğu araç sahibi için, arabanızın ilk fren hidroliği değişiminin yapılacağı zaman aralığıdır.

Gerçekten gerekli olmayan hizmetlerden biri olarak onu gözden çıkarmak isteyebilirsiniz. Fren hidroliği servisi gerçek ve gerekli bir bakım öğesidir. Amacı, frenlerinizin tasarlandığı gibi çalışmasını sağlamaktır. Bu nedenle, fren hidroliği değişikliğiniz önemlidir.

 

Fren Hidroliği Değişimi Neden Bu Kadar Önemli?

Higroskopik – sıfat

hy · gro · scop · ic | \ ˌHī-grə-ˈskä-pik – nemi kolayca alır ve tutar.

Miriam-Webster sözlüğünde ‘higroskopik’ kelimesinin anlamı yukarıdaki şekildedir. Bu kimya terimi, fren hidroliğinin neden değiştirilmesi gerektiğini anlamak için çok önemlidir. Fren sıvısı higroskopiktir ve aracınızın hidrolik fren sisteminde oluşan nemi emer. Isıtma ve soğutma işlemi sistemde su partikülleri oluşturur. Fren sıvısının kimyasal bileşimi, su moleküllerine bağlar oluşturmasına izin verir.

Yine de, fren sıvısının alabileceği her şeyi emdiği bir devrilme noktası var. Aşırı doyduğunda süt gibi görünmeye başlar, ancak bu, etkisiz olduğu noktayı çoktan aşmıştır. Zaten bu sebeple sorunlar yaşıyor olacaksınız.

 

Fren Hidroliği

 

Fren sistemindeki çok fazla nemin belirtileri şunları içerir:

Pedala basıldığında süngerimsi frenler

Fren Pedalının Sertleşmesi

İçten dışa fren bileşenleri için korozyon ve erken arıza.

Neyse ki, önleyici bakım bu sorunları önlemenize yardımcı olacaktır. 

 

Fren Hidroliği Değişimi Nasıl Gerçekleştirilir

Elinizde doğru ekipman varsa, bu basit bir prosedürdür. Bir tamirci, fren kaliperlerine veya kampanalı frenler için tekerlek silindirlerine erişmek için arabanızı yerden kaldırır. Vidalar her tekerlekte birer birer açılır ve fren sıvısının dışarı akmasına izin verir.

Bu arada, fren silindiri üzerindeki depoya yeni, daha önce açılmamış bir kaptan temiz fren hidroliği eklenerek, fren hatlarına ve hortumlara hava girmesi engellenir. Her tekerlekte hava alma vidasından temiz sıvı geldiği görüldüğünde sıkılır. Dört tekerleğin hepsinden temiz sıvı geldiğinde servis tamamlanır.

 

Fren Hidroliği Değişikliğinin Ne Sıklıkta Yapılması Gerekir?

Güvende olmak için, fren sıvısının yaklaşık 40.000 ila 60.000 km’de bir veya çoğu model için üç yılda bir değiştirilmesi planlanlanmalı. Veya, fren sıvısı başka herhangi bir sıvı ile kirlenmişse, yıkanmalıdır.

 

2.El Otomobil İlanları

1 YORUM

  1. benim de fren taş gibi olmuştu meğer derdi buymuş. doyurduk bir güzel. artık bakımını daha düzenli yaparız. şaka maka büyük risk doğuruyor. dikkat edelim.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here