Ana Sayfa Danışman Gergi Bilyası Nedir? Ne işe Yarar?

Gergi Bilyası Nedir? Ne işe Yarar?

0
5095

Gergi yatağı veya gergi bilyası, bir arabadaki en önemli hareketli parçalardan biridir. Kayışı gergin tutan ve sıkıca dönen kasnaklar için genel bir terim olarak düşünülebilir.

Ne İşe Yarar ?

Ayrıca kullanılan kayış tipine bağlı olarak gergi bilyası veya yatağı olarak değerlendirilen parçalar değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak çalışma mantığının aynı kaldığı ve parçaların yapısının da aynı kaldığı söylenebilir. Genel bir görev olarak, gergi yatakları, kayışı sabit tutmak ve kayışı döndürmek gibi iki farklı işleve sahiptir. Gergi yatağının boyutunun göreve ve kullanım alanına göre değişiklik gösterdiği eklenmelidir.

Gergi Bilyası Neden Bozulur ?

Hasarın nedenini doğru bir şekilde açıklamak yanlıştır. Zamanla gergi silindiri yıpranabilir. Özellikle sürekli dönen parçalarda bu yönde sorunlar yaşanacaktır. Dönen kayış modelinde aşınma daha hızlı olacaktır. Bu modellerin zamana bağlı olarak sorunları olacaktır. Zamana bağlı olarak karşılaşılabilecek sorunların yanı sıra kayış değiştirildikten sonra da sorunlar yaşanabilir. Bu nedenle, kayışı değiştirirken genellikle gergi bilyesinin değiştirilmesi önerilir. Elbette değişikliklerin parçaların durumuna göre belirlendiğini de belirtmeliyiz.

Bozulursa Ne Olur ?

Daha önce bu yönde bir sorunla karşılaşmamış sürücüler: “Gergi topu kırılırsa ne yapmalıyım?” Sorusunun cevabını bilmek isteyebilir. Buradaki zorlayıcı kısım, oluşturulacak ses olacaktır. Topun kırılması durumunda önce motor ses çıkaracaktır. Metal sürtünme gibi sesler olacak. Bu ses çıktıktan sonra bandın rahat dönmesini engelleyecek bir durum oluşacaktır. Bundan sonra kayışta aşınma meydana gelebilir ve kalıcı sorunlar yaşanabilir.

Gergi Bilyası Fiyatları

Fiyat soruna göre değişmektedir. Büyük kasnaklar hareket sorunları yaşamaya devam ederse, daha yüksek maliyetlerle karşılaşacaksınız. Parça değişimi için profesyonel destek alınması gerekmektedir, parçaların fiyatı genellikle 60-70 TL olmaktadır..

2. El Satılık Otomobil İlanları

 

 

HENÜZ YORUM YOK