Hava Kompresörü Nedir? Ne İşe Yarar?

0
1842

Otomobiller birçok kişinin günlük hayatta kullanmış olduğu ulaşım araçlarıdır. Otomobiller markadan markaya fark etse de temel amaç, içerisinde bulunan kişileri bir yerden bir yere rahat, konforlu ve güvenli bir şekilde ulaştırmaktır. Güvenlik noktasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Otomobilin hareket etmesini sağlayan lastiklerin basıncının eşit olması gerekir. Lastik basıncı tam olmayan araç sizi yoldan çıkarabilir. Hava kompresörü otomobillerde, lastiklere hava basmak için kullanılır. Bazı otomobillerde fabrika çıkışı stepne yerine lastik onarım kiti ve hava kompresörü bulunur. Sonradan da satın alınabilen hava kompresörleri, zor durumlarda sürücülerin yardımcısı olur. Bu yazımızda sizlere “Hava Kompresörü Nedir? Ne İşe Yarar?” Sorularının cevabını verdik.

hava kompresörü

Hava Kompresörü Nedir?

Hava Kompresörü, bir motor vasıtasıyla atmosferde bulunan havanın bir tüpe sıkıştırılmasıyla oluşan makinelerdir. Sanayide motorcular tarafından sökme takma işleminde, boyacılar tarafından boya atma işleminde vb birçok alanda kullanılmaktadır. Hava kompresörlerinin otomobiller için üretilmiş olan 12 voltla çalışan versiyonları da vardır. Oto hava kompresörleri lastik basıncını ayarlamak için kullanılır. Bazı otomobillerde kendiliğinden bulunduğu gibi sonradan da satın alınabilen bir donanımdır. Sonradan bir kompresör alırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır.

  • Tercih ettiğiniz markanın gerekli belgelere sahip olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Garantili ürünleri tercih etmelisiniz.
  • Oto Hava kompresörünün dolum hızının iyi olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Motor devrinin düşük olmasına dikkat etmelisiniz. Motor devri düşük olan kompresörler daha uzun ömürlü olacaktır.
  • Oto Hava kompresörün kaliteli bir yapıya sahip olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Yalıtımının iyi olmasına dikkat etmelisiniz. Yalıtımı iyi olan makinalar sessiz çalışmaktadır.
  • Uzun süre çalışabilme özelliğine sahip olması daha verimli kullanım imkânı sunacaktır.
  • Satın aldığınız ürüne ait her türlü yedek parça kolayca bulunabilmelidir.

hava kompresörü

Lastik Hava Basıncının Önemi

Otomobilleri yollara bağlayan en önemli parça lastiktir. Lastiklerin zamanı gelince değiştirilmesi gerekir. Tarihi geçmiş lastikler, sizin ve sevdiklerinizin canını tehlikeye atar. Lastiklerin hava basıncının da tam olması gerekir. Hava basıncının eksik veya fazla oluşu lastiğinizin ömrünü azalttığı gibi aracın yol tutuşu ve fren mesafesini de etkiler.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here