İkinci El Araç Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler nelerdir?

Bugün sizler için önemli detayları aradığımız bir içerik hazırladık.


1İkinci El Araç Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İkinci el otomobil almak konusu oldukça önemlidir.

Belirli bir bütçe ayırarak satın aldığınız otomobiller, gelecek dönemde karşılaşılacak kötü sürprizler ile can sıkılı olabilir.

Bu sebeple otomobil alırken dikkatli olmak ve belli başlı konular ile ilgili bilgi sahibi olmakta büyük fayda vardır.

Öncelikle dikkat edilmesi gereken noktaların başında nasıl bir araca ihtiyacınız olduğunu tam olarak belirlemekten başlıyor.

Yakıt ve şanzıman türü, motor özellikleri, karoser yapısı, marka ve ikinci el piyasası, yedek parça ve servis ağı gibi konular hakkında araştırma yapmanız ve buna göre bir bütçe planlaması yapmanız gerekmektedir.

Aynı zamanda yine bütçe planlamasını yaparken sadece araç satış bedeli kadar bir bütçe değil sonraki gider kalemleri ile ilgili bazı maliyetlerinizin olacağını göz önünde bulundurun.

Eğer kredi ile alınıyorsa kredi geri ödemesi, yakıt, lastik, periyodik bakım, arıza, ekspertiz, noter masrafları, detaylı temizlik bedeli, kasko, muayene, trafik sigortası, Motorlu Taşıtlar Vergisi (M.T.V) …VB gider kalemleri olduğunu unutmayınız.


2Kontrol Ettirin!

Satın almayı düşündüğünüz araç dizel motora sahip ise o zaman mazot pompası, enjektörler ve varsa turbo gibi maliyetleri yüksek parçaları ayrıca kontrol ettiriniz.

Aynı şekilde klima olan bir araç ise, klima kompresörünü kontrol ettirmenizde fayda var çünkü klima kompresörü maliyeti yüksek motor elemanlarından birisidir.

Benzinli motorlu araçlar için ise, özellikle L.P.G dönüşüm kiti kullanılan bir araç ise L.P.G kitini kontrol ettirmeniz oldukça önemlidir. Buna bağlı olarak supap kontrollerini yaptırmanızda faydanıza olacak ve ileri ki zamanda yaşama potansiyeli olan arıza durumlarının önüne geçmiş olursunuz.

Aracın kilometresinin yüksek olması kondisyonu konusunda bize fikir verse bile tek kriter olarak bu konunun üzerinde durmamalıyız.

Bu bağlamda bir aracın model yılı günümüze yakın ve kilometresi düşük olması avantaj olarak düşünülse dahi, daha önceki kullanım tarzı, bakımlarının zamanında yapılıp yapılmaması, kullanılan yedek parçaların orijinal olup olmaması gibi çok önemli detaylar olduğunu göz önünde bulundurun.

Bu sebeple bir araç çok daha eski modelli ve yüksek kilometreli olup, düşük kilometreli ve yüksek modelli bir araçtan çok daha iyi bir kondisyona sahip olabilir. İkinci el konusuna kondisyon üzerinden değerlendirme yapmanız ve mutlaka kapsamlı bir ekspertiz raporu edinmeniz önemli bir konu olarak göz önünde bulundurmalıdır.

İkinci El Araç

Aracın satış işlemleri aşamasına geldiğiniz zaman mutlaka araç satışına engel olabilecek bir durum olup olmadığını da kontrol ediniz. Aracın kilometre doğrulama ve hasar kaydı bilgilerini cep telefonunuz üzerinden yapabilirsiniz.


3Ekspertiz Yaptırın!

Mutlaka kilometre sorgulaması yaptırın.

Güvenilir bir ekspertiz merkezinde aracın detaylı kontrollerini sağlayın.

Hava yastıklarını mutlaka kontrol ettirin.

Aracın şasi, podye, direkler gibi yaşam kafesi diye adlandırılan önemli kaporta bölgelerinde her hangi bir işlem olup olmadığına baktırın.

Hasar kaydı için mutlaka mesaj atın.

En yakın arkadaşınızdan bile araç satın alsanız bu işlemlerin hepsini detaylı bir şekilde yaptırınız.

Sıfır kilometre araçlarda bile sorunların yaşandığını unutmayın.

Bugün otomobil piyasasında ucuz bir araç kalmadığını unutmayın ve belirli bir bütçe ayırarak satın alacağınız aracınız için ufak masraflardan kaçmayınız.

İkinci El Araç

Araç alırken de satarken de mutlaka elinizde bir ekspertiz raporu bulundurun.

Bunlarla yetinmezseniz, tanıdığınız güvenilir bir servise, ustaya ya da yetkili servise aracı kontrol ettiriniz.

Ne yazık ki ülkemizde ikinci el piyasasında güven kırıcı pek çok kötü niyet ile karşılaşıyoruz.

Bu sebeple tamamen emin olmadan otomobil satın almayınız.


İkinci El SUV İlanları

Trink SAT

Tekerinize taş değmesin.


İkinci El Araç   İkinci El Araç

1 YORUM

  1. ikinci el araç alınırken en önemli şey kenarda bir 5bininiz olsun enaz. hangi yaşta olursa olsun 5 bin temiz masrafı oluyor. bir trigier 4 lastik alsan zaten kafadan 3-4 bin yapı suyu freni oldu 5 bin

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here