Artık dünya nüfusunun birçoğunun elektrikli arabalardan haberdar olduklarını varsaymak yanlış olmaz. Yine bu kişilerden hatırı sayılır bir miktarın imkanları olursa elektrikli arabalara geçeceğini de düşünebiliriz. Fakat mesele şu ki, teknoloji pahalı ve erken benimseyenler genellikle masrafın yükünü taşır. Hafif kullanılmış elektrikli araçların devreye girdiği yer burasıdır. Üç yıl sonra amortismana göre sıralanmış bu elektrikli otomobillerde gördüğümüz üzere, bazı elektrikli otomobiller yalnızca üç yıllık sahiplikten sonra hızla değer kaybetti. Ülkemizde durumlar her zaman aynı olmasa da ikinci el elektrikli araçlarda satış değerleri nasıl değişiyor bir göz atmakta fayda var.

İkinci El Elektrikli Araçlarda Satış Değerleri

İSeeCars.com CEO’su Phong Ly, “Kategorik olarak, elektrikli araçlar ortalama araçtan daha fazla değer kaybediyor çünkü yeniden satış değerleri, yeni satın alındığında bu araçlara uygulanan 7.500 $ federal vergi kredisini ve diğer eyalet ve yerel kredileri hesaba katıyor” dedi. “Elektrikli araçların teknolojisi hızlı bir şekilde değiştiği için, eskime aynı zamanda dramatik değer kaybında, tüketici menzili kaygısında ve kamusal şarj altyapısının eksikliğinde de rol oynuyor.”

Tesla Model 3

Ort. 3 Yaşındaki Kullanılmış Fiyat: 41,734 $

% Amortisman: % 10.2

Tesla Model 3’ün üç yıl sonra yeniden satış değerinde elektrikli araç segmentinde lider olduğunu görüyoruz. Tesla’nın yeni teknolojilerini eski araçlarına da uygulama yöntemleri göz önüne alınınca şaşırtıcı bir bilgi olmadığı varsayılabilir. Araç tanıtıldığında, büyük bir bekleme listesi vardı ve elektrikli sedan yüksek talep görmeye devam etti. Fakat bu kadar yavaş amortismanla, birçok tüketicinin yenisini satın almayı seçeceği de düşünülmesi gereken bir konu.

ikinci el elektrikli araçlarda satış

Tesla Model X

Ort. 3 Yıllık Kullanılmış Fiyat: 69.070 $

% Amortisman: % 33.9

Model X crossover, Amerika’da bulunan diğer araçlardan oldukça farklıdır. Üç sıra oturma düzeni ile sunulur ve üst düzey versiyonlar da herhangi bir fiyata mevcut en hızlı araçlardan bazılarıdır. Birçok dikkat çekici özelliğe rağmen, yine de, Model 3’ten çok daha hızlı değer kaybediyor. Markanın en son aracı olan Model Y crossover’ın, Model 3’e benzer bir şekilde piyasayı sallayacağı tahminler arasında.

tesla model x satış değeri

Chevrolet Bolt

Ort. 3 Yaşındaki Kullanılmış Fiyat: 22,695 $

% Amortisman: % 47,5

Tesla olay dışı tutulduğunda, elektrikli otomobil segmentinin geri kalanının değeri korumak söz konusu olduğunda önemli ölçüde daha kötü performans gösterdiği görülüyor. Geri kalanın en iyisi, üç yıllık sahiplikten sonra orijinal değerinin neredeyse yarısını kaybeden Chevrolet Bolt’tur. Bu, orijinal sahibi için harika bir haber olmayabilir; ancak bu, kullanılmış pazarda gerçekten cazip bir fiyata 200 milden fazla menzile sahip gerçekten iyi bir elektrikli hatchback olduğu anlamına geliyor.

ikinci el chevrolet

Hyundai Ioniq Electric

Ort. 3 Yıllık Kullanılmış Fiyat: 18,532 $

% Amortisman: % 47,7

Hyundai Ioniq, üç yıl sonra Chevy Bolt’tan biraz daha fazla değer kaybediyor, ancak daha düşük etiket fiyatı, biraz daha ucuz olduğu anlamına geliyor. Fakat Ioniq, şarj başına sadece 124 mil olarak derecelendirilirken, Bolt 238 mil ile önemli ölçüde daha fazlasını sağlar.

İkinci el elektrikli araçlarda satış hyundai

Kia Soul EV

Ort. 3 Yaşındaki Kullanılmış Fiyat: 14.862 $

% Amortisman: % 58,7

Nissan Leaf

Ort. 3 Yıllık Kullanılmış Fiyat: 13.197 $

% Amortisman: % 60,2

BMW i3

Ort. 3 Yaşındaki Kullanılmış Fiyat: 21,432 $

% Amortisman: % 60.4

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here