Bazı yıllarda otomobil ve motosiklet üreticileri ortaya farklı model ve tasarımdaki araçları çıkarmak istemişlerdir. Bugün sizlere en ilginç ve dikkat çekici 3 tekerlekli araçları göstereceğim.

1BMW Isetta

Şimdiye kadarki en ünlü ve farklı arabalardan biridir ancak Isetta’yı daha da ilginç yapan şey, İngiltere’de daha az popüler olan dört tekerlekli bir varyantına sahip olmasıdır. Dört tekerlekli Isetta, İngiltere’de en çok satan araçlardan biridir. Ayrıca otomobilin üretimi 1957’den 1962’ye kadar sürmüştür.

2Vanderhall Carmel GTS

194 beygir gücündeki Vanderhall Carmel GTS, kusursuz tasarımı ve göz alıcı özellikleri ile karşımıza çıkmaktadır. Özellikle kafa tasarımda geniş ızgara kullanılması, otomobilin albenisini arttırmaktadır.

3ZAP Xebra

ZAP Corporation tarafından 2006 yılında üretilen bu araç, 64 km menzile sahipti. Tamamen elektrikli olması ve üretiminin Çin’de yapılmasından dolayı arızalı şarj cihazları da dahil olmak üzere korkunç derecede kalite sorunları vardı. Xebra’nın hikayesinin en tuhaf noktası, 2013 yılında ZAP’ın satılan tüm 2008 modellerini geri satın alması ve güvenlik gereksinimlerini karşılamadığı için onları imha etmesi olmuştur.

4Bond Bug

Bond Bug, İngiliz şirketi olan Reliant ile birlikte üretilmiştir. Üretim 1970’ten 1974’e kadar 2.270 adet Bond Bug üretildi.

5Citycom CityEl

En ilginç ve dikkat çekici 3 Tekerlekli araçlar listemizin sonunucusu Citcom CityEl’dir. İlk olarak Danimarka’da tasarlanan CityEl, günümüzde Almanya’da Citycom tarafından üretilmektedir. Araç hakkında çok fazla bilgi bulunmasa da şehir içinde yürüyüş yapmayı sevmeyen insanlar için gözde ulaşım araçlarından biri olmaktadır.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here