İlk Kez Kendi Arabasını Kullanacaklara Tavsiyeler

6
2607
İlk arabasını kullananlar için tavsiyeler ne olurdu?

Bir araba sahibi olmak, herkes için hayatının en özel anlarından birine karşılık gelir. İlk araba asla unutulmaz. Hatta bir biçimde onu satmak zorunda kaldığınızda, çok eski bir arkadaşınızla vedalaşmış kadar çok üzülürsünüz.

Bir çoğumuz için ilk arabamızı aldığımız dönem, aynı zamanda araba kullanma konusunda ve bir otomobilin parçalarıyla ya da trafikle ilgili deneyimler edinme konusunda da ilklerin yaşandığı sürece denk gelir. Peki, ilk kez araba sahibi olacak üstelik de biraz acemi şoför olan birine verebilecek en doğru tavsiyeler neler olabilir?

İLK ARABA İÇİN TAVSİYELER 

 

Tavsiye derken, öyle oturduğumuz yerden hikaye anlatmak değil derdimiz, gerçekten anahtar niteliğinde bilgiler sunmak ve motive etmek isteğindeyiz. Elbette kendi “ilk arabam” deneyimlerimizden yola çıkarak:)

1Özel direksiyon dersi alın

Araba almadan önce mutlaka bir kaç kez özel direksiyon dersi alın. Bu deneyim sizi sürücü koltuğuna ve trafiğe adapte edecektir. Elbette pek çok kişi bu dersleri abisi, babası, amcası, kuzeni, eşi gibi yakınlarından almayı tercih ediyor ancak aslında profesyonel birinden yani işi direksiyon dersi vermek olan birinden ders almak çok daha faydalı. Çünkü, yakınlarınız eğitmen olmadıkları için gereken sabrı gösteremeyebilirler ayrıca siz de onlarla kendinizi çok da iyi hissetmeyebilirsiniz. Duygusal yakınlığınız ve iletişiminiz arabaya, trafiğe ve direksiyona adapte olma isteğinizin önüne geçebilir.

22.el araba tercih edin

İlk arabanızı alırken paketinden yeni çıkmış pırıl pırıl bir sıfır araç almak yerine çizmekten, sürtmekten duyacağınız korkuyla ellerinizin titremeyeceği bir arabaya yönelin. En azından park ederken bir kaç çizik mutlaka olacaktır, buna hazır olun:) İkinci el araba ilanlarını incelemek için burayı tıklayabilirsiniz.

3Renk seçimini doğru yapın

İlk arabanız için yukarıda bahsettiğimiz ufak tefek çizikler nedeniyle metalik gri oldukça elverişli bir renktir. Metalik gri renkteki ikinci el araçlarda oluşabilecek acemi çizikleri kimsenin dikkatini çekmeyecektir.

4Rahat park ve manevra için doğru kasa seçimi

İlk arabanız için boyutlar da önemli olabilir. Aslında araç kullanırken tıpkı vücudumuz gibi mevcut olan genişliğe kolayca zihinsel olarak adapte oluruz. Ancak ilk arabanız için küçük boyutlar size daha konforlu bir sürüş deneyimi yaşatacaktır. Daha kolay park edecek, daha kolay manevra yapacaksınız. Nissan Micra, Hyundai i10, Ford Fiesta, Smart, Toyota Yaris, Volkswagen Polo modelleri özellikle ilk araba seçimlerinde tavsiye edilen marka ve modellerdir.

5Bol bol pratik yapın!

Arabanızı aldığınızda ona uyum sağlamak, özelliklerini keşfetmek üzere biraz içinde zaman geçirmeniz iyi olur. Yanınızda sizden daha deneyimli biri varken trafiğin az olduğu saatlerde arabanızla bir kaç tur atın. Fırsat buldukça, kalabalık olmayan yollarda arabanızı kullanın, park denemeleri yapın. Pratik yaptıkça her şey gözünüze daha kolay görünecek, emin olun.

6İlk güzergah!

Ehliyet aldınız, özel direksiyon dersi ve güvendiğiniz yakınlarınızla pratik çalışmaları da tamam; sırada kendi başınıza ilk yolculuk var! Kendinize iyi bildiğiniz bir güzergahta tek başınıza yapacağınız bir tur belirleyin ve yola çıkın:) Bu turun ardından yeni bir güzergahta ikincisi ve üçüncüsü… Artık arabanızla daha uzun vakit geçirmeye hazırsınız!

7Bonus: 

Hangi arabanın sizin ihtiyaçlarınızı en iyi karşılayacağından emin değilseniz, ufak ve eğlenceli testimizi uygulayın, size en uygun araba marka ve modellerini öğrenin! Test için hemen tıklayın!

6 YORUMLAR

  1. zaten honda çok iyi bir motorlar yaptıklarını ispatlıyo bu sene civic de kullanılan motor daçok güçlü ancak oto nun tipi biraz daha değişik olsa ii olurdu. baya bi s2000 e benzemiş baz fln deil aynısı gibi

  2. bence süper hele bide v10 ise hondaya yakışır adamlar iyi yapmiş gerçekten saygı duymak lazım okadar beygirle mücadele etmek zor olsa gerek.

  3. V10 ların 10 yıllık ömrü kaldı artık ölü bir yatırım olmuş. Li-ion akülere önem vermeli herkes. Toyota 2020 de tek bir benzinli oto bile üretmeyeceğini açıkladı.

  4. ya hondanın motorları bence çok güzel değil V10 olduktan sonra her marka koyar 550 beygir. bence en hoş motoru volkswagen yapıyor. 1,4TSI 170 hp daha ne olacak ki???

  5. s2000 ı 4 gozle beklıyorum ben onun hastasıyım ee sız dedınızya honda hayat onda bende buna adım gıbı ınandım sevıyorum hndayı ve beklıyorum ne olur cabuk

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here