karlı yollarda sürüş

Sürüş becerileri birçok insan için bir anlam ifade etmese de, bazı küçük ayrıntıları veya teknikleri bilmek bile sizi ciddi kazalardan kurtarabilir. Profesyonel sürücüler tarafından sağlanan bu bilgiler bize kışın karlı ve buzlu yollarda araç kullanırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi sağlar. Unutulmaması gereken bir olayda  ne kadar profesyonel bir sürüş sergileseniz dahi aracınızın da bu konuda size gerekli desteği sunması olacaktır. Karlı yollarda sürüş için nasıl bir kullanım gereklidir?

2. El Satılık Araçlar

Karlı Yollarda Sürüş 

Sakin Bir Sürüş Yapılmalı

Ani hiçbir hareket yapılmaması gerektiğine vurgu yapılıyor. Vites değiştirirken debriyaja hızlı basmamanız gerekiyor. Gaza yüklenmemeniz tavsiye ediliyor. Çünkü bu aracın patinaj etmesine neden olacaktır. Ayrıca ani direksiyon hareketleri yapmamanız gerekiyor. Frene hızlı basmanız standart biz özellik olan ABS’nin devreye girip aracın kaymasına neden olacaktır. Bu da tekerlekleri kitleyip kaymasına neden olacaktır. O nedenle aracı zorlamadan sakin bir kullanımına özenmeniz tavsiye ediyoruz.

Takip Mesafesi Çok Önemlidir

Sadece karlı yollarda değil normla şartlarda da takip mesafesine dikkat edin. Soğuk havalarda bu konu daha da önemlidir. Takip mesafesini aracınızın hızına göre ayarlamalı ve önden aracı geçemediğiniz sürece mesafeyi azaltmamaya dikkat etmelisiniz. Ayrıca rahat bir sürüş için camlarınızın buğulanmasını engelleyin. Bunu için klimayı veya kaloriferi ön camlara vermeniz gerekecektir. Farların özellikle sis farlarının sürekli açık olmasına dikkat edin. Hem karşınızdaki şoförü uyarmak için hem de kendiniz için bu detay önemlidir.

Ani Gazlamadan Uzak Durun

Aracın kaymasının engelleyemediğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bu noktada, birçok kişi daha da gaza basıp aracı toplayabileceğinizi söylüyor. Ancak bunu yapmak, aracın nereye gideceğini bilmenizi engeller ve daha ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bunun yerine hemen ayağınızı gazdan çekin ve mutlaka frene basmalısınız. Bunun yerine, el frenini hafifçe çekmeli ve ardından vitesi en düşük seviyeye indirmeye çalışmalısınız. Böylelikle aracınızın spin atmasından kurtulabilirsiniz.

Lastikleriniz Kışa Hazır Mı?

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here