Kenan Sofuoğlu Kimdir?

1
2768

Kenan Sofuoğlu Kimdir? Kenan Sofuoğlu ülkemizdeki en ünlü ve başarılı motosiklet yarışçılarından bir tanesidir. Ülkemiz de ve Dünya çapında birçok başarı sağlamış ve podyuma çıkmıştır.

Kenan Sofuoğlu HayatıKenan Sofuoğlu Kimdir?

Kenan Sofuoğlu 1984 yılında, Adapazarı’nda doğmuştur. Motosiklet tamircisi babasının ve ailesinin desteklerini alarak 2002 yılında Almanya’ya yerleşmiş ve profesyonel kariyerine emin adımlarla başlamıştır. Almanya’da aynı yıl Yamaha-Cup’ı kazanmıştır. Abileri ve kardeşi de Kenan Sofuoğlu gibi motosiklet yarışçısı olma yolunda ilerlemişlerdir. 2002 yılında ağabeyi Bahattin Sofuoğlu’nu, trafik kazasında kaybetmiştir. Zor ve üzüntülü günlerin hırsını 2003 sezonunda yarışlarda 2. olarak çıkarmıştır. 2003 sezonun bitmesiyle Fim Superstock 1000 cc kategorisinde yarışmaya başladı. 2004 yılında, ilk sezonu olmasına rağmen 3. olmuştur. 2005 sezonunda kendinden emin adımlarla ilerlerken bir kaza sonucu, bileğini kırmıştır ve sezonu 2.olarak tamamlamıştır. 2006 senesinde Supersport-WM’ye katılacakken sponsorluk anlaşmazlıkları yaşanmıştır.

Umutların tükendiği noktada bir Türk iş adamının sponsor olmasıyla Honda takımına geçmiştir. 2006 sezonunda farklı bir takım ve kategoride yarışmasına rağmen sezonu üçüncü olarak kapatmıştır. 2007 yılında sezonun bitmesine 3 yarış kala şampiyonluğunu ilan etmiştir. Başarılı sporcu azmi ve yeteneği sayesinde güzel başarılar elde edebilmiştir. 2010, 2011, 2012, 2015 ve 2016 yıllarında Supersport  Dünya Şampiyonluğunu elde etmiştir. 5 Dünya şampiyonluğuna sahiptir. Şüphesiz ki Ülkemizde en başarılı sporcular arasına girmektedir. Son şampiyonluğundan sonra yarış hayatını sonlandırmış ve öğrencilerini eğitmeye başlamıştır. Toprak Razgatlıoğlu, Can Öncü, Deniz Öncü ve Bahattin Sofuoğlu gibi başarılı sporculara antrenörlük yapmaktadır. Antrenmanlar genellikle Kenan Sofuoğlu’nun Sakarya’daki pistinde yapılmaktadır. Kenan Sofuoğlu ayrıca Ak Parti milletvekili olarak siyaset hayatına atılmıştır.

400 Km Hız DenemesiKenan Sofuoğlu Kimdir?

Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun açılışında 400 km/s hız denemesinde bulunmuştur. Red Bull sporcusu Kenan Sofuoğlu, Kawasaki H2R motosikletiyle açılışa damga vurmuştur. Bu hız denemesiyle ayrıca Kawsaki H2R motosikletinin en fazla yapabildiği hıza çıkarak, ikinci rekorunu da kırmıştır.

Kenan Sofuoğlu KaskıKenan Sofuoğlu Kimdir?

Kenan Sofuoğlu’nun kaskı da son derece özeldir. Kaskının üzerinde Türk bayrağına, Osmanlı bayrağına yer verilmiştir. 54 Numarayı almasının sebebi ağabeyleri Bahattin Sofuoğlu ve Sinan Sofuoğlu’nun yarışlarda 54 numarayı kullanmalarından dolayıdır. Kenan Sofuoğlu 54 numarasını miras niteliğinde taşımaktadır. Kenan Sofuoğlu Kimdir? Sorusunun cevabını sizlere ilettik. Yeteneği ve başarısıyla adını tüm Dünya’ya duyurmuştur.

İkinci El Motosiklet İlanları

 

 

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here