Keşke Yeniden Satılsa Diyeceğiniz Otomobiller

0
849

Hafızalarımızdan çıkmak istemeyen bazı arabalar vardır. Bu arabaları her gördüğümüzde “Keşke yeniden satılsa” deriz. Otomobil üreticileri, kar yapabilmek için bazı çok sevilen araçlarında fişini çekmek zorundadırlar. Özellikle markaların SUV yapımına önem vermesi yüzünden spor arabaların üretimleri sonlandırılmaya devam etmektedir. Bugün sizlere her otomobil tutkunun sahip olmak isteyeceği ve keşke yeniden satılsa diyeceğiniz otomobiller listesi yapacağım.

Volkswagen SciroccoKeşke Yeniden Satılsa Diyeceğiniz Otomobiller

Scirocco ilk olarak 1974’te bir coupe ve Golf’ün daha sportif bir versiyonu olarak ortaya çıkmıştır. Yıllar sonra 2008 yılında VW, Scirocco’yu geri getirdi. 160 litrelik 1.4 benzinli motoru, otomobil dünyasının en güçlü ve verimli motorlarından birisi oldu. Ayrıca 2010 yılında 276 beygirlik “R” versiyonu da üretildi. Araçların hepsi 6 ileri manuel veya DSG şanzıman ile entegre edilmiştir. Maalesef ki 2017’de sessizce üretimine son verilmiştir.

Ford Focus RSKeşke Yeniden Satılsa Diyeceğiniz Otomobiller

Ford Focus RS, emisyon değerleri nedeniyle üretimi sonlandırılan araçlardandır. Ford Focus RS en havalı modern hot hatch’lerden biriydi. 2.3 litrelik ecoboostlu motorundan 350 beygirlik güç üretilmektedir. Ayrıca bana göre Hatcback araç tasarımlarından en efsanesi ford Focus RS’tir.

Mitsubishi LancerKeşke Yeniden Satılsa Diyeceğiniz Otomobiller

Keşke Yeniden Satılsa Diyeceğiniz Otomobiller sonuncusu Mitsubishi Lancer’dır. Son otuz yılda Mitsubishi, otomobil tutkunlarının gözünde korkunç bir parıltı yaşamıştır. Fakat marka ilerleyen yıllarda ürettiği efsane araçların üretimlerini tek tek sonlandırmıştır. Mitsubishi yöneticilerine göre, Japon şirket artık SUV araç üretimine ve alternatif yakıt üretimine yönelecektir. Spor otomobil üretiminde bu kadar başarılı olup, kendi istekleri ile efsaneleşen otomobillerini sonlandırmak çokta mantıklı gelmemektedir.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here