Klima Alçak Basınç Hortumu Nedir?

0
1556
boş paket nasıl anlaşılır
Analog Klima

Bir araçtaki klima (A / C) sistemi, kabin orta konsolundaki bir düğmeden çok daha fazlasını içerir. Perde arkasında, sistem bir kompresör, kondansatör, evaporatör, kurutucu, röle, anahtarlar ve soğutucu akışkan içerir ve temelde iki bölüme ayrılmıştır – yüksek basınç tarafı ve düşük basınç tarafı. Soğutucu akışkan, yüksek veya düşük basınç altında olmasına bağlı olarak bir gaz ve sıvı arasında dönüştürülür.

Soğutucu, A / C sistemi boyunca dolaştırılır. Bunu tüpler ve hortumlar aracılığıyla yapar ve soğutucu, evaporatörden kompresöre hareket ederken düşük basınç altındadır, bu nedenle gereken hortum bir düşük basınçlı hortumdur.

Klima Alçak Basınç Hortumu Nedir?

Soğutucu akışkan alçak basınç hortumundan geri dönerken gaz halindedir. Klima alçak basınç hortumu metal ve kauçuktan yapılmıştır ve motor bölmesinin içinde yer almaktadır. Isı, bozulma ve eskimeye bağlı olarak, klima alçak basınç hortumunda delikler ve / veya sızıntılar oluşabilir.

Klima alçak basınç hortumu bir sızıntı geliştirdiğinde, bu klima sistemini işe yaramaz hale getirecektir. Klima basınç kaybeder kaybetmez sistem düzgün çalışmayacak ve soğuk hava sağlamayı durduracaktır.

Klima Alçak Basınç Hortumunun Değiştirilmesi Gerektiğini Gösteren Belirtiler

-Soğuk hava sirkülasyonu yoksa

-Motor bölmesinden kaçan gazın duyulabilir sesi

-Hortumda bariz hasar

-Hortum çevresinde soğutucu sızıntısı

Klima alçak basınç hortumu

Klima Alçak Basınç Hortumu Nasıl Değiştirilir?

Klima sistemindeki soğutucu akışkan boşaltılır.  Düşük basınçlı hortum çıkarılır. Yeni hortum, parçaların eşleşmesini sağlamak için eski parça baz alınarak kontrol edilir. Yeni klima alçak basınç hortumu takılır. Soğutucu akışkan seviyeleri kontrol edilir. Klima sistemi test edilir.

Hatırlanması Gereken İpuçları

Klima sistemi karmaşıktır. Klima onarımlarını asla kendiniz yapmaya kalkışmayın. Onarımları her zaman kalifiye bir klima uzmanına yaptırın.

Bir sızıntının farkındaysanız, klimanızı kullanmaya devam etmeyin. Kapatın ve mümkün olan en kısa sürede tamir ettirin.

Klima sisteminin soğutucunun boşaltılması ve yeniden doldurulması gerekecek ve bu, önlenemeyecek şekilde servise ekstra maliyet katacaktır.

Klima Alçak Basınç Hortumunu Değiştirmek Ne Kadar Önemlidir?

A / C alçak basınç hortumunda bir sızıntı varsa ve değiştirilmezse, klimanızı kullanamazsınız. Sistem sızıntılarla etkin bir şekilde çalışamaz. Klima sistemini düşük soğutucu akışkan seviyeleri ile kullanmaya devam ederseniz, sonunda sistemdeki diğer bileşenlere zarar verirsiniz ve bu da onarım için binlerce lira zarara neden olabilir. Şimdi bir hortumu değiştirmek, tüm sisteme göre çok daha iyi olacaktır.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here