Klima Nasıl Kullanılır? Kış İçin Önemli Tavsiyeler!

0
2281

Klima paneli çoğu arabada artık otomatik olsa da, kullanıcıların müdahale etmeniz gereken noktalar vardır. Mevsimsel olarak, klima kullanımı da farklılık gösterecektir. Özellikle kışın buğu olduğunda havalandırma kullanımı bir zorunluluk haline geliyor.

Bugün sizler için aracınızın fan ve klimasının kumandalarını nasıl kullanmanız gerektiği, tuşların ve sembollerin ne anlama geldiği ve kış aylarında nasıl kullanmanız gerektiği ile alakalı bir kaç bilgi vermek istiyoruz.

1Yazın Klima Kullanımı

Yaz sıcaklarında, klima kullanımı büyük bir rahatlık sağlıyor.

Aracınızın kliması her sene %4-5 oranında gaz kaybeder. Belli periyotlarla aracınızın klima gazını doldurmayı unutmayın. Aracınızın klima gazı ile alakalı bir etiket üzerinde hangi tip klima gazı kullanılması gerektiğini belirtmiştir. Sizde aracınıza gaz bastırırken kullanılan ürünün aracınıza uygun olduğundan emin olun.

Ortalama 150 liralık bir bütçe ile klimanın gazını tamamlayabilirsiniz. Aynı zamanda kış aylarında klima açmayacağınız için, otomobil üreticileri kış aylarının belli bölümlerinde araç klimasını çalıştırmayı önerir.

Klima

Örneğin, 2 ayda 1 kere, 10 dakika boyunca çalıştırmak, aracınızın havalandırma sistemi sağlığı açısından faydalı olacaktır. Yaz aylarında, sıcak zamanlarda önce aracınızın camlarını açarak havalanmasını sağlayın. Daha sonra kumanda paneli üzerinden düğmesine basarak klimayı aktif hale getirin.

Hava alma konumu, dışardan hava girişi kademesinde ise, araç içerisindeki hava dönüşümünü yapan kademeye aldığınızda, daha güçlü bir sirkülasyon ile aracınız soğuyacaktır.

Klima

Elbette araç içindeki havanın sürekli kullanılması bir yerden sonra bağ ağrısı gibi sorunlara neden olabilir. O sebeple zamana sirkülasyon düğmesini dışardan hava alma konumunda kullanarak araç içerisine taze hava girmesini sağlayın.

Klima

Zaman zaman camlarınızı açarak ta havalandırma sağlayabilirsiniz.

Elbette şu uyarıyı yapmadan geçmeyelim: Pandemi döneminde olduğumuzdan, aracınızda sizden başka birileri var ise, klima kullanmanın riskli olduğunu unutmayın. Yalnız değilken aracınızda sürekli hava sirkülasyonu sağlamayı ve camları açık tutmayı ihmal etmeyin.

Tedbirlere uyarak, kısa zamanda bu hastalık dönemini geçirmeyi temenni ederken, maske, mesafe ve hijyen kurallarına maksimumu özeni göstererek, lütfen teması azaltınız.

2Kışın Kullanım

Özellikle kış aylarında araçlarımızın camı buğu olur. Bu doğal bir durumdur. Kış aylarında aracınızın içinde nemli bir malzeme olması buğu olmasına sebep olacaktır.

Sıcak-soğuk dengesini bulmak önemli olan bu konuda, aracınızın klima kumandasını camlara üfleme modun da çalıştırınız. Ve klimayı açarak daha hızlı bir şekilde buğunun çözülmesini sağlayabilirsiniz.

Eğer arka camda buğu var ise, rezistans düğmesini kullanarak arka cam buğusundan kurtulabilirsiniz.

Aracınızın camındaki buğuyu çözmek için silmeniz yeterli olmayacaktır. Ve silmeye başlarsanız sürekli silmek zorunda kalırsınız.

Hava soğuk olsa da buğu açısından klimanızı kullanmayı unutmayın.

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here