Kör Noktalar İçin Araç Aynası Ayarları Nasıl Yapılmalı?

3
6188
Volvo S60 T4

Maksimum Görüş ve Güvenlik için Araç Aynası Ayarları Nasıl Yapılır?

Sürüş sırasında iyi bir görüş, güvenliğimiz için çok önemlidir. Araç aynası ayarları doğru mu, yoksa farkında olmadan daha büyük kör noktalar mı oluşturuyorsunuz? Aracınızın her yerinde neredeyse kesintisiz görsel temas oluşturmanıza yardımcı olması için bu kılavuzu hazırladık.

Araç Aynalarınızı Nasıl Ayarlayabilirsiniz?

Otomobil üreticileri yakın zamanda güvenliği artırmak için geri giderken aracın arkasını ve sürüş sırasında bitişik şeritleri taramak için kamera ve / veya radar kullanan kör nokta algılama sistemleri sunmaya başladılar. Ne yazık ki sadece en yeni araba modelleri bu pahalı özelliklerle geliyor. Geri kalanımız için, eski güzel arka ve yan aynaları tek seçenek.

Dikiz Aynasını Ayarlayın

Bu aynanın amacı arkanızdaki şeridin net bir görünümünü sağlamaktır. Başınızı hareket ettirmeye gerek kalmadan sürücü koltuğundan arka camın tamamı görünecek şekilde ayarlayın.

Yan Görüş Aynalarını Ayarlayın

Yaygın yanılgı: Dikiz aynalarını ayarlamanın doğru yolu başınızı sabit tutmak ve aynanın kenarını arabanızın yan tarafıyla hizalamaktır.

Sorun: Bu sadece, aracın yan tarafında daha geniş bir kör nokta bırakmakta.

Araç Aynası Ayarları

Yan görüş aynalarınızı doğru şekilde ayarlamak için:

  • Sola yaslanın ve başınızı pencereye dayayın. Sürücü tarafı dikiz aynasını, bu konumdan aracınızın yan tarafının yalnızca bir şeridi görünecek şekilde ayarlayın.
  • Sağa orta konsola doğru eğilin ve yolcunun yan dikiz aynasını bu konumdan arabanızın yan tarafını zar zor görecek şekilde ayarlayın. Aracınızda uzaktan ayna ayarlama düğmeleri yoksa, yolcunun yan dikiz aynasını doğru şekilde konumlandırmak için yardıma ihtiyacınız olabilir.

Diğer Güvenlik Önlemleri

Mümkün olan en iyi görüş için arabanızdaki aynaları ayarlamanın yanı sıra şunları da unutmayın:

  • Kendinizi bu yeni ayna ayarına alıştırın. Düz otururken her iki yan aynada arabanızın bir şeridini görmeye alışkınsanız, ilk başta daha dışa doğru bir görüş açısı kafa karıştırıcı olabilir. Yol kenarına park edin ve geçen araçların arka ve yan aynalarınızdan nasıl geçtiğini izleyin. Hazır olduğunuzda, trafiğe çıkın ve yeni ayarlarınızı test edin.
  • Şerit değiştirmeden önce kör noktaları kontrol etmek için omzunuzun üzerinden bakın. Sonuçta, düzgün ayarlanmış aynalar bile tüm kör noktaları ortadan kaldıramaz. Bu güvenlik önlemi, kaza yapma olasılığını daha da azaltır.
  • Dikiz aynasını gece sürüşü için ayarlayın. Manuel aynaların alt kısmında, arkanızdan yaklaşan arabaların ışıklarını azaltmak için çevirebileceğiniz bir çıkıntı bulunur. Elektrikli aynalar, sürüş sırasında farların gözlerinizi kamaştırmasını önlemeye yardımcı olmak için otomatik olarak gece moduna girer.

Başkasının Arabasını Sürmek

Arkadaşınızın arabasının direksiyonuna geçtiğinizde şunları yapmayı unutmayın:

  • Düz oturun ve dikiz aynasını ayarlayın.
  • Sürücü yan aynasını ayarlamak için sola eğilin.
  • Yolcu yan aynasını ayarlamak için sağa eğilin.

Bu ayna ayarları, ne kadar kısa mesafe sürüyor olursanız olun önemlidir.

Arkadaşınızın araç aynası ayarları yanlış bir şekilde yapılmışsa, araba aynalarının nasıl doğru şekilde ayarlayacağını arkadaşınıza açıklamayın.

 

3 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here