Kullanabileceğiniz En İyi Navigasyon Uygulamaları

0
596
navigasyon

Kullanabileceğiniz En İyi Navigasyon Uygulamaları

Navigasyon araç kullanıcıları için vazgeçilmez haline gelmiştir. Bunun öncesinde yolculuklarda yollarda bulunan tabelalardan veya araçlar için katlanabilen haritalardan kullanılıyordu. Bunlar her ne kadarda tahmini bir yer bulma olsa da bu zamana kadar bir çok faydası olmuştur. Teknolojinin hızla gelişmesiyle hayatın her alanında olduğu gibi haritalar da teknolojiye ayak uydurdu ve akıllandı. Özellikle akıllı telefonlar için geliştirilen navigasyon uygulamaları, sürücüler tarafından sıklıkla kullanılmaya başladı. Hatta bu uygulamalar anlık trafik yoğunluğu ve alternatif güzergâh önerileriyle sürücülerin yoğun trafik bulunan büyükşehirlerde vazgeçilmezi haline geldi. Biz de sürücülerin en çok kullandığı navigasyon uygulamalarını sizlere sıraladık.

1Google Maps Navigasyon

En iyi navigasyon uygulaması denilince akla ilk gelen bir diğer popüler uygulama da Google Maps’dir. Köklü teknoloji şirketi Google’ın tecrübesi ve yazılım olanaklarıyla oldukça detaylı haritalar çıkarabilen Google Maps, sunduğu seçeneklerle diğerlerinden ayrılıyor. Google Maps, bulunduğunuz konumu dikkate alarak restoran, otopark ATM, benzin istasyonu, hastane gibi birçok nokta hakkında geniş bilgiler veriyor. Konumla birlikte yorum ve görseller bu bilgiler arasında yer alıyor. Bu durumda aranılan yer hakkında daha gitmeden birçok önemli bilgiye erişilmesinin de önünü açıyor. Sesli komut ve arama seçeneği ile sesli uygulama seçenekleri yine birçok harita uygulamasında olduğu gibi Google Maps’in özellikleri olarak sıralanabiliyor. Google Maps’in olumsuz özellikleri arasında ise değişen adresler veya kapalı yolların geç tanımlanması bulunuyor.

2Yandex Navi

Yandex Navigasyon son yılların en popüler harita uygulamaları arasında. Gidilecek lokasyonun rotasını oluşturmasının yanında, trafiğin yoğunluğuna bağlı olarak alternatif rotalar belirlemesi Yandex Navigasyon’un tercih edilme sebeplerinden birkaçı. Ayrıca, harita indirerek offline kullanabilme, petrol istasyonları, boş otopark işaretleri, hız sınırı uyarısı, trafik levhaları gibi birçok gösterge de yine Yandex Navigasyon’un sunduğu özelliklerden en önemlileri olarak sıralanabiliyor. Trafik olmayan bazı alternatif güzergahlarla yolu bir hayli uzatması ve yazılım kaynaklı donma sorunları ise Yandex Navigasyon’un olumsuz tarafları olarak gösterilebilir.

3Waze Navigasyon

Eğer yurtdışında araç kullanma fırsatınız bulunduysa ve “En iyi navigasyon hangisidir?” diye sorulacak olursa mutlaka bir kez Waze uygulaması duyulmuştur. Özellikle ABD ve Avrupa’da oldukça popüler en iyi harita programı olarak bilinen Waze’in Türkiye’de de bir hayli fazla kullanıcısı var. Zamandan, yakıttan tasarruf etmek için gerçek zamanlı trafik ve yol bilgilerini paylaşan Waze’de, etkin bir şekilde kazalar, tehlikeler, polis noktaları ve yol üzerindeki diğer olaylar bildirilebiliyor ve belirlenen güzergâh üzerindeki yol uyarıları alınabiliyor. Bununla birlikte, sıkça gidilip gelinen yerleri de hafızasına kaydedip buna göre planlar çıkaran Waze, daha birçok sosyal özelliği kullanıcılara sunuyor. Ancak, Waze’in özellikle Türkiye’de diğer uygulamalara göre harita güncelliği zaman zaman sorun yaratabilir.

En İyi Navigasyon Uygulamaları 2022

2. El Satılık Araba İlanları için Tıklayınız

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here