Ana Sayfa Danışman Kumaş Boyası İle Otomobil Döşemelerinizi İlk Günkü Haline Getirin

Kumaş Boyası İle Otomobil Döşemelerinizi İlk Günkü Haline Getirin

0
3342

Pandemi sebebiyle sıfır araç fiyatlarındaki artış birçok kişiyi 2.el otomobillere yöneltmiştir. 2.El otomobillerin bazı bölümleri deformasyona uğramış olabilir. Genelde iç döşeme bölümde renk atmaları ve yanıklar bulunabilmektedir. Bu renk atmalarını kumaş boyası ile ilk günkü haline getirebilirsiniz. Bu yazımızda sizlere; kumaş boyası ile otomobil döşemelerin boyama işlemini anlatacağım.

Kumaş Boyası Hangi Yüzeye Uygulanır ?

Otomobillerin halı ve fitil kumaşlarının rengi zamanla solabilir. Bu durumun en güzel ve uygun çözüm yöntemi, kumaş boyama işlemidir. Kumaş boyası uygulaması yapacağınız yüzey yıkanmış ve kurutulmuş olmalıdır. Yüzeyin temiz olması boyanın kalıcılığı açısından çok önemlidir.

Kumaş Boyası Nasıl Uygulanır ?

Kumaş boyası için döşemelerin yüzeyi temizlenir ve kurutulur. Boyanın uygulaması spray olarak uygulanabildiği gibi sünger olarak da uygulanabilmektedir. Sünger ile boya kumaşa iyice yedirilip soluk yerler canlandırılır. 1 gün sonra mümkünse ütülenir. Kumaş boyası su bazlı bir ürün olup seyreltilerek de kullanılabilmektedir.

Koltuk Döşeme Tamir İşlemi

Piyasada günlük olarak kullanılan otomobillerin %60 gibi büyük bir kısmının şoför koltuğunun döşemesi deformasyona uğramıştır. Koltuk döşemesi tamir işlemini oto döşemecilere yaptırabileceğiniz gibi aracınızın döşeme kumaşından edinerek kendiniz de yapabilirsiniz. Bu işlemi kendiniz yapabilmeniz için eliniz takım tutuyor ve dikiş makinesi kullanabiliyor olmalısınız.

Aracın tamir edilecek olduğu koltuk sökülür. Koltuğun altında bulunan soketleri dikkatli bir şekilde çıkarmak gerekir. (akü başı sökülü olmalıdır) Koltuk dışarı alınır. Koltuğun döşemesi her araçta farklı şekilde sabitlenmiş olsa da genel olarak taktik aynıdır. Döşemenin arka kısmı sökülür ve döşemeyi tutan klipsler çıkartılır. Tüm klipsler çıktıktan sonra yapılması gereken; özenli ve dikkatli bir şekilde döşemeyi çıkarmaktır.

Döşeme çıkarılır. Döşemenin yırtık olduğu bölüme ait parça dikkatli bir şekilde kesilir. Almış olduğunuz aynı desene ait kumaş parçası oraya uygun hazırlanır ve arka bölümden dikiş makinesi yardımı ile dikilir. Dikiş makineniz yoksa veya kullanmayı bilmiyorsanız; sökmüş olduğunuz döşemeyi terziye götürüp çok cüzz-i bir miktara değiştirebilirsiniz. Sonrasında sökülmüş olan döşemeyi yıkayabilirsiniz. Süngerden ayrı olduğu için çok daha hızlı kuruyacaktır. Döşeme tamir işlemi bitti. Şimdi daha dikkatli olmak gerekir. Döşemeyi söktüğünüz gibi araç koltuğuna montajlamalısınız. Klipsleri eksik takmak koltuk döşemesinin gergin olmamasına neden olacaktır. Bu sebeple tüm klipsleri yerine takmalısınız. Döşeme gergin değilse güzelce gererek sabitlemek işi profesyonel bir şekilde tamamlamanızı sağlar.

2.El Otomobil İlanları

HENÜZ YORUM YOK