Lada Niva Aks Kesmesi | Kronik Sorunlar

0
1602

Otomobiller birçok kişinin günlük hayatta kullandığı ulaşım araçlarıdır. Otomobillerin ülkemizdeki genel kullanımı her ne kadar bu olsa da bazı kişiler günlük otomobilleri dışında keyif otomobiline de sahiptir. Kişilerin tercihlerine göre keyif otomobili farklı olabilir. Hız sevenler; yüksek silindir hacmine sahip spor otomobilleri tercih ederler. Doğaseverler; şehrin sesinden bir nebze olsun kurtulmak için yüksek kesimlere çıkarlar. Bu kişilerin keyif otomobili arazi araçlarıdır. Zevk otomobilleri genelde çok yakıt tüketen ve günlük kullanıma uygun olmayan otomobillerdir. Örnek verecek olursak; spor otomobiller büyük motorlara sahip oldukları için trafiği sevmez ve hararet yaparlar. Arazi araçları ise boyut olarak daha büyük olduğu için kullanım zorluğu açısından günlük olarak tercih edilmezler. Arazi aracı denilince fiyat performans olarak akıllara gelen ilk araç Lada Niva ‘dır. Bu yazımızda her Niva sahibinin başına gelmiş veya bir gün gelecek olan Lada Niva Aks Kesmesi arızasından bahsedeceğiz. Aks kesmesi Lada niva’larda kronik sorun olarak görülür.

Lada Niva

Arazi aracı denilince akıllara gelen ilk araç Lada Niva’ dır. Fiyatlarının uygun oluşu, yedek parçalarının kolaylıkla ve uygun fiyata bulunuşu birçok kişiye cazip gelmektedir. Aynı zamanda mükemmel tasarımıyla birçok kişinin şehir içinde dahi kullandığı arazi aracıdır.

Lada niva aks kesmesi

 

İlk SUV Örneği Tüm Dünyada Lada 2121 koduyla bilinen Niva 1976 da üretim bandından çıktı. Sürekli 4 çeker çekiş sistemi Range Rover ve bir kaç markada vardı. Bu sebeple tasarımcıları Niva yı Land Rover şasesine konmuş Renault 5 olarak tanımladı. aks mesafesinin kısa oluşuyla arazideki üstün performansı ve boyut itibarıyla şehir içindeki kullanım kolaylığıyla ilk SUV örneği de denilebilir.

Lada niva aks kesmesi

Lada Niva Aks Kesmesi

Lada Niva‘lar özellikle de yükseltme uygulaması yapılmış olanlar; çok dikkatli kullanılmalıdır. Yapılabilecek sert ve ani bir hareket aks kesmesine neden olabilir. Aks kesmesi, aracın aktarma elemanlarından biri olan, motorda oluşan dönme kuvvetinin tekerleklere aktarılmasını sağlayan parçanın kırılmasıdır. Bu parça kırıldığında araç olduğu yerde kalır. Çekici ile servise götürülmesi gerekir. Bazı durumlarda arazi viteslerini kullanarak aracı servise kullanarak da götürebilirsiniz. Ancak bu pek de önerilmez. Lada Niva yedek parça bakımından en ucuz araçlardan biridir. Bu sebeple herhangi bir arızadan düşük bir fatura ile kurtulabilirsiniz. Lada Niva kullanıcılarına yükseltme ve büyük jant önerilmemesinin en büyük nedeni budur.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here