Lada Niva Off-Road Aksesuar Önerileri

0
2651

Lada Niva Off-Road 

Arazi aracı denilince akıllara gelen ilk araç şüphesiz Lada Niva’ dır. Fiyatlarının uygun oluşu, yedek parçalarının kolaylıkla ve uygun fiyata bulunuşu birçok kişiye cazip gelmektedir. Aynı zamanda mükemmel tasarımıyla şehir içi kullanımlarda da tercih edilmektedir. Off-road sporu için de uygun olan bu otomobil stok haliyle bile günümüz arazi araçlarından çok daha iyi performans sergileyebiliyor. Ancak bu araca yapılacak bazı aksesuar ve off-road donanımları bu aracı vazgeçilmez kılabiliyor. Bu yazımızda sizlere Lada Niva Off-Road aksesuar ve lastik önerilerinde bulunacağız.

lada

Lada Niva’ya En Çok Yakışan Lastik OK144

Lada Niva, uygun fiyatlarıyla düşük bütçeli off-road severlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Bu sebeple pahalı lastik ve aksesuarlar yerine f/p ürünlerini ele aldık. Lastik off-road sporunda en önemli parçalardan biridir. Aracın zemine tutunmasını sağlar. Tutunma ne kadar iyiyse güç aktarımı da doğru orantılı olarak iyi olacaktır. Lada Niva’lara en çok yakışan lastik OK144 tür. Kuru kum hariç her türlü zeminde yüksek performans göstermektedir.

Tavan Sepeti

Lada Niva, genelde tek kapılıdır ve bagaj hacmi kendisi gibi oldukça küçüktür. Bu sebeple çadır, kazma, kürek, kriko gibi malzemeleri taşımak için tavan sepeti gerekir. Tavan sepeti Niva’lara oldukça yakışan işlevli bir aksesuardır. Hatta işi biraz daha ileri götürürseniz, tavan çadırlı bir sepet satın alabilirsiniz. Niva aynı zamanda eviniz olabilir. Tavan sepeti hazır olarak alınabildiği gibi bir demir ustasına da imal ettirebilirsiniz.

lada

Snorkel

Snorkel, off-road araçlarında bulunan ve su geçişlerinde motorun emme bölümünü sudan uzak tutan bir borudur. Nivalara oldukça yakışan bu aksesuar, motor sağlığı için çok önemlidir. Motor hava filtresinden su çekerse piston kolları yamulur. Devamında ise blok patlatabilir. Snorkel, araç kesilerek takılır.

lada

Yükseltme Kitleri

Off-road aracı denildiğinde akıllarda canlanan, kocaman ve yüksek arazi araçlarıdır. Niva ise stok haliyle çok küçük bir araçtır. Ancak bu araca göre özel olarak tasarlanmış yükseltme kitleri, aracın yerden yükselmesini sağlıyor. Bu sayede arazide daha başarılı bir hale geliyor. Şu unutulmamalıdırki Lada Niva monokok gövde yapısına sahiptir. Bu sebeple çok fazla yükseltme yapılamamaktadır.

2.El Lada Niva İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here