Lastik şişirme spreyi son zamanlarda yaygın bir şekilde kullanılan ve lastik için acil durum kiti olarak da bilinen  bir üründür. Sürücüler böyle bir acil durum kitine sahip oldukları için mutlu olduklarını söylüyorlar.

Lastik patlaması sürüş esnasında sürücülerin başına sıklıkla gelen olaylardır ve çözüm için yedek lastiğimiz ve çeşitli ekipmanlar ile birlikte gerekli işlemleri yapmamız gerekir. Bu işlemler trafik yoğunluğu ile tehlikeli, uzun sürmesi ile de zaman kaybettirir.

Lastik şişirme spreyleri aciliyet gerektiren ve zamanınızın olmadığı durumlarda yardımınıza koşan lastik tamir kitleridir. Bu spreyler lastiği anlık olarak eski haline getirmek için üretilmiştir. peki gerçekten işe yarıyor mu ? Gelin birlikte bakalım.

Lastik Şişirme Spreyi Nasıl Kullanılır?

Lastik şişirme spreyi

Lastik şişirme spreyi yolculuk esnasında her zaman yanınızda bulundurmanız gereken bir üründür. Kullanımı oldukça basittir ve herhangi bir zorluk teşkil etmez.

Soğuk Havaya Dikkat Edin

Yapmanız gereken şey ilk olarak aracınızın lastiklerinin yer ile temasının paralel olmasına dikkat etmek olsun. Sonrasında lastik şişirme spreyini olabildiğince çalkalayın ve içindeki sıvının her noktaya dağılmasını sağlayın. İçerideki sıvının çalkalama esnasında dağılabilmesi için ortalama bir sıcaklıkta olması lazım. Yoğun bir soğuğun içinde sıvı hareket etmekte zorlanacaktır.

Daha sonra lastik subapların kapaklarını açın ve aynı zamanda sprey ucuna bağlı hortumu bağlantı için hazırlayın. İki bağlantı noktasının ucunu hazırladıktan sonra birbiri ile bağlayın ve spreyi dik bir konuma getirin.

Bu aşamada yapmanız gereken şey sprey şişesinin üst kısmında bulunan mekanizmaya basmak olacak. Bu mekanizmaya basarak içerdeki sıvının lastik içine aktarımını sağlayın. İşlem sürerken daha kolay aktarım için spreyi saat 12 yönüne doğru çevirebilirsiniz.

İşlem Bittikten Sonra Arabayı Yavaş Sürün

İşlem bittikten sonra lastik içindeki kimyasalın her noktaya eşit bir şekilde dağılımını sağlamak adına aracı yavaş bir şekilde ve 10 dakika boyunca sürün. Böylece kimyasal lastik içerisinde eşit oranda dağılarak patlamaya neden olan nokta ile temasını hızlı sağlayıp hava akışını kesecektir.

Tek bir sprey kimyasal ile lastik içerisine maksimum dolum yapamazsınız . Dolayısıyla yakın bir benzin istasyonunda tekrar basınç kontrolü yaptırmalı ve yolunuza öyle devam etmelisiniz.

Lastik şişirme spreyleri sadece araba lastiklerinde değil her segmentten araca hitap ediyor. Ayrıca motosiklet ve bisiklet gibi iki tekerlekli araçlar içinde kullanımı sağlanıyor.

Lastik Şişirme Spreyi Kesin Çözüm Değil

Unutmamalısınız ki lastik tamir kitleri lastiklerinizi tamamen tamir etmiyor. Kısa bir süre için kullanım olanağı sunuyor. Yani lastik spreyi kullandıktan sonra yüksek hızda araba kullanamazsınız. Eğer kullanırsanız lastiklerden tehlikeli geri dönüşler alabilirsiniz.

Lastik şişirme spreyi kullandıktan sonra sizin için uygun olan en yakın lastik tamircisine başvurmalı ve lastiklerinizdeki delikleri profesyonel bir şekilde değiştirmelisiniz.

Lastik Şişirme Spreyi Avantajları Nelerdir?

Her şeyden önce avantajlar arasında sayabileceğimiz özelliklerden biri pratikliktir. Yedek lastik araçlarda hem çok yer kaplar hem de ağırdır. Dolayısıyla artık yedek lastiklerin sonu geldi diyebiliriz. Hızlı kullanım ile birlikte yaklaşık 2 dakika da patlak lastikleriniz eski haline gelebilir. 20psi şişirmenize olanak tanıyan sprey uzun süre yolda gitmenizi sağlayacak sağlamlığı veriyor.

İkinci El Otomobil İlanları

2 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here