Lastikler yakıt ekonominizi geliştirmenize, potansiyel olarak tehlikeli patlamalardan kaçınmanıza ve aracınızın en üst düzeyde performans göstermesini sağlamanıza yardımcı olabilir. Bu nedenle, bu makalede, ister yeni lastiklerle sürün ister birkaç yıl kullanmış olun, maksimum kullanım ömrü ve yatırım getirisi sağlayarak, otomobil lastiklerinizin daha uzun süre dayanmasına yardımcı olabileceğiniz 5 basit yolu inceleyeceğiz.

Lastiklerinizin Havasını Kontrol Edin!

Aracınızın lastik basıncını haftada en az bir kez kontrol etmelisiniz. Bu, lastiklerin uygun şekilde şişirilmesini sağlamanıza olanak tanır. Doğru şişirme, lastiğinizin uzun ömrü için kritik öneme sahiptir. Lastikleriniz doğru şekilde şişirilmezse, sürüş sırasında daha fazla kauçuk yolla temas edeceğinden aşırı aşınmaya uğrayacaktır.

Lastiklerinizin Düzenli Olarak İnceletin

Lastik muayenesi yapmak için uzman olmanıza gerek yok. Yaklaşık iki haftada bir, lastiklerinizde temel bir görsel inceleme yapın. Lastik sırtında herhangi bir taş veya kalıntı görüyor musunuz? Onları çıkarın. Lastiği delen herhangi bir görünür işaret veya delik veya çivi veya vida gibi keskin nesneler görüyorsanız onlarıda çıkarın. Lastiklerinizi incelerken ellerinizi de kullanmalısınız. Lastiklerinizin yüzeyinde gezdirin. Gizli sızıntılar varsa, havanın lastiğin içinden ve ellerinize doğru aktığını hissedebilirsiniz.

Lastiklerinizi Döndürün

Lastiklerinizi döndürmek önemlidir, çünkü aşınmayı lastiklerinize eşit olarak dağıtarak aşınma ve yıpranmayı azaltır. Arka lastikleriniz ve ön lastikleriniz aynı oranda aşınmaz ve bunları değiştirerek hepsinin aynı aşınma ve yıpranma seviyesinde kalmasını sağlayabilirsiniz.

Tekerleklerinizi Hizalayın

Tekerlek hizalaması, lastik bakımının bir başka kritik yönüdür. Yanlış hizalanmış tekerlekler, lastiklerinize aşırı, doğal olmayan bir baskı uygulayabilir. Lastikleriniz yanlış hizalanmış şekilde sürülmek üzere tasarlanmadığından, çok çabuk aşınırlar. Yanlış hizalanmış tekerleklerin kesin bir işareti sürüklenmedir. Bir dahaki sefere tamamen düz olan bir yolda olduğunuzda, ellerinizi bir an için direksiyondan kaldırın. Bunların hepsi, arabanızın yanlış hizalanmış tekerlekleri olduğunun işaretleridir; tekerleklerinizi yeniden hizalayabilmeniz ve lastiklerinizin uzun ömürlü olmasını sağlayabilmeniz için en kısa sürede bir tamirhaneye götürmelisiniz.

Lastiklerinizi Temizleyin!

Zamanla, taş, kum, kir ve diğer döküntü birikintileri lastiklerinizin dişlerinde birikebilir ve aşındırıcı bir etkiye sahip olabilir. Zımpara kağıdını düşünün – aynı kavram. Bu küçük parçacıklar sürekli olarak lastiklerinize sürtündükleri için aşındırıcı bir etkiye sahiptirler, bu da lastik malzemelerinizin bir kısmını kaldırır ve lastiklerinizin ömrünü kısaltır. Arabanızın geri kalanında olduğu gibi, lastiklerinizin dışını da basit bir sünger veya bezle yıkayabilirsiniz. Kıllı bir fırça veya diş fırçası, lastiğinizin çatlaklarına ve yarıklarına girebileceğiniz ve derin dişlerde bulunabilecek kalıntıları temizleyebileceğiniz ideal yöntemdir.

2.EL ARABA İLANLARI

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here