Mercedes 300D Bakım Maliyeti

0
2104

Pandemi sebebiyle yaşanan bazı sıkıntılar otomobil fiyatlarının yükselmesine sebep oldu. Otomobil fiyatlarının yüksek olması birçok kişiyi yeni model alt sınıf otomobil almak yerine eski model üst sınıf otomobillere yöneltmiştir. Özellikle son zamanlarda birçok kişinin sahip olduğu veya almak istediği modeller W201 ve W124’tür. Mercedes’in 1983 ve 1995 yılları arasında üretilmiş olan bu modelleri arasında daha ekonomik olan küçük motorlu versiyonlar bulunabildiği gibi çok yüksek hacimli performans odaklı üretilmiş motor seçenekleri de vardır. Ülkemiz şartlarında bulunan araçlarda en yüksek hacim 3.0 litredir. Mercedes 300D ve 300E olarak bilinen bu modellerin biri benzinli diğeri ise dizeldir. Bu yazımızda W124 kasanın en yüksek hacimli motora sahip olan 300D versiyonun bakım maliyetinden bahsedeceğiz. Mercedes 300D bakım maliyeti.

Mercedes 300D Bakım Maliyeti

Ülkemiz şartlarında 3 bin motor arabalar çok fazla tercih edilmezler. Büyük motor, büyük masraf olarak görülür. Bir Mercedes 300D sahibi olarak; aracımın bakım maliyetini, bu araçlardan almak isteyenler için belirtiyorum.

Aracım 1986 model 410 bin kilometreye sahip bir araçtır. 6 silindirli 109 hp’lik atmosferik dizel motora sahiptir. Aracı aldığımdan beri motor için yapmış olduğum tek bakım yağ bakımıdır. Peki yağ bakımı için maliyet ne olur? Bakım için gerekli malzemeler;

  • 7.5 litre 10W40 Motor Yağı : 240₺
  • Yağ filtresi : 80₺
  • Hava Filtresi : 90₺

Aracımın yağ bakım masrafı için alınan parçalar 410₺ tutmaktadır. Bu rakam günümüz şartları araçları ile kıyaslandığında oldukça uygun olduğu görülmektedir.

mercedes 300D

Türkiye’de 300D Sahibi Olmak

Mercedes 300D, w124 kasa kodlu araçların en yüksek hacimli dizel motoruna sahiptir. Motorun kodu Om603 olarak belirtilmiştir. Ülkemiz şartlarında yüksek hacimli motor olmak oldukça büyük bir risk olarak bilinmektedir. Bu riskin sebebi; yakıt tüketimi ve olur olmadık masraf açacak olarak görülmesidir.

Yakıt Tüketimi: Mercedes 300D aracımla tükettiğim yakıt, şehir içerisinde 9.5 litre/100Km olarak gerçekleştirmektedir. Araç oldukça büyük geniş ve 6 silindirli eski teknoloji bir motoru var. Yakıt tüketimi olarak, günümüz araçlarının benzinli versiyonu ile yakın bir tüketime sahiptir.

Masraf: Bu araçların en yenisi 26 yıldır yollarda. Bu sebeple bazı parçaları zamanla defromasyona uğrayabilir. Önemli olan, bakımlarının zamanında yapılması ve eskiyen parçalarının zamanında değiştirilmesidir. Bakımlı bir Mercedes 300D sizi üzmeyecektir. Ben aracımda yağ bakımı haricinde ısıtma bujisinin bir tanesini değiştirmiştim. Parça fiyatları da oldukça uygundur.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here