Motor Bakımının Püf Noktaları

2
23877

Aracın en önemli parçası olan motorun bakımı son derece önemli. Bu yüzden sizin için motor bakımının püf noktalarını inceledik. Detaylı bilgi için okumaya devam edin…

Doğru Bakım Motorun Ömrünü Uzatır

Düzenli aralıklarla motor bakımı yapıldığında aracın ömrü uzar. Araçta en çok korkulan durumlardan birisi de motorun bozulmasıdır. Ancak gerekli bakımlar yapıldığında motor kolay kolay bozulmaz.

İkinci El Araç Alırken Dikkat

İkinci el araba alırken dikkat edilmesi geren en önemli nokta aracın motorudur. Aracı almadan önce motorun bakımı yapılmış mı, arızası var mı diye baktırmak gerekir. Bu konuda aracı almadan önce mutlaka bir uzmana göstermeniz gerekiyor. Motorun sağlam olması son derece önemlidir. Çünkü motordaki arızaları gidermek aracın diğer parçalarına göre daha maliyetlidir.

Motor Bakımı

Motor Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

  • İlk dikkat edilmesi gereken konu motor yağıdır. Motor yağı düzenli aralıklarla kontrol edilmesi gerekiyor.
  • Aracınızda motor yağ lambasını mutlaka kontrol edin. Eğer yanıyorsa motorunuzun yağında bir sorun var demektir. Motorunuzda ciddi bir arıza oluşmaması için gerekli kontroller yapılması gerekir.
  • Motorun soğutma suyu seviyesi kontrol edilmesi gerekiyor. Soğutma suyu azaldığında araba hararet yapar ve motor arızalanır. Ayrıca aracınızda soğutma suyu seviyesi lambasını mutlaka kontrol edin. Lamba yanıyorsa motor soğumuyordur. Motorun hararet yapmaması için bakımını yaptırın.
  • Motorun akü, buji, hava filtresi, yağ filtresi gibi parçaları düzenli aralıklarla kontrol edilmesi gerekiyor.
  • Aracınız park halindeyken mutlaka altını kontrol edin. Yerde yağ lekeleriyle karşılaştığınız durumlarda aracın motorunda bir sorun vardır. Mutlaka bakımı yapılmalıdır.

Zamanla Değişmesi Gereken Parçalar

Motor bakımı için düzenli aralıklarla bakımları ve yenisi ile değiştirilmesi gerekiyor. Zamanla değişmesi gereken parçalar şöyle sıralayabiliriz.

  • Yakıt filtresi zamanla değişmesi gerekiyor. Yakıt filtresi eskirse motor arıza verir.
  • Hava filtresi zamanla değişmesi gerekiyor. Hava filtresi eskirse motor arıza verir.
  • Motor soğutma suyu zamanla değişmesi gerekiyor. Motor soğutma suyu motor arıza verir.
  • Buji zamanla değişmesi gerekiyor. Buji bozulursa motor arıza verir.
  • Triger kayışı zamanla değişmesi gerekiyor. Triger kayışı koparsa motor arıza verir.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Eğer aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

 

2 YORUMLAR

  1. Ve ayrıca motorunuza daha önce antifiriz katılmadıysa sakın siz kendi başınıza suyunu boşaltıp katmayın
    Çünkü :
    – Motor a hiç antifiriz katılmadığı için kanallarda paslar oluşmuştur
    Ve siz antifirizi kattığınızda yola o şekilde devam ederseniz
    Antifiriz motorun su yollarını temizlicektir sağlıklı olması için
    Ve bu bir kötü haber çünkü araç uzman tarafından takip edilmezse antifiriz söktüğü pasları radiatöre yani araç suyunun soğuduğu yere gidecek devir daim yaptığı için ve mantıken peteklerini tıkıyacaktır bu daha kötü bi haber siz farkında olmayacaksınız tabi Arabam sağlıklı artık antifiriz koydum felan
    Ama hayır takip edilmesi gerekiyor yolda hararet yapacak sizde ya farkında olacaksınız yada olmayacaksınız motor yanacak
    Ve en az 5000 gidecek
    DİKKAT EDİN DEVİR TASARRUF DEVRİ

  2. Doğru bakım motorun ömrünü, arabamcom trink sat uygulaması da insanın ömrünü uzatır.. Sinirsiz stressiz anında satış keyfi tek kelimeyle “MU-AZ-ZAM”

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here