otomobil dünyası

Pek çok araba tutkunu veya arabalara biraz ilgisi olan kişiler için belki de hiç bilmediğiniz , belki de hiç duymadığınız bilgileri derledik. Bazı markaların kendilerine has hiç duyulmadık özelliklerini barındırmakta. Bunları ilk başta sadece o projedeki çalışanlar bilmekte. Tabi zamanla bunlar dışarıya aktarılınca kendilerine ait gizemden çıkmaktadır. Gelin beraber otomobil dünyası hakkındaki duymadıklarımıza bakalım…

Arabalar Hakkında Güncel Haberler için Tıklayınız

Otomobil Dünyası Hakkındaki Bilinmedikler

1Porsche

Ferry Porsche, Porsche firmasının 356 Roadstar modelinin tasarımcısıdır.

2Aston Martin

Aston Martin firmasının DB modellerinin ismi  David Brown isminin baş harflerinden gelmektedir.

3Volkswagen

Volkswagen firması 1960’larda Beetle modelini “Think Small” yani “Küçük Düşün” sloganıyla pazarlamıştır. Bence bu slogan baya ileri taşımış gibi gözüküyor.

4Bentley

Bentley firmasının Mulsanne modelinin üretimi tam dokuz hafta sürmektedir. Bence bu başarılı araç markası olan Bentley için gayet iyi bir zaman . Daha da uzun sürebilirdi.

5BMW

Johan schwartz, kullandığı BMW M5 (F10) ile tam sekiz saat boyunca drift yaparak dünya rekoru kırmıştır. Normal şartlarda 8 saate lastik dayanmaz. Bu başarılı sürücüyü tebrik ediyoruz.

6Rolls Royce

Rolls Royce firmasının Cullinan modelinin adı şimdiye kadar bulunmuş en büyük elmastan gelmektedir. Gerçekten de adı bir Rolls Royce’a fazla büyük duruyor. Zaten Rolls Royce isimlerinde bir büyüklük saklamakta.

7Mercedes-Benz

Mercedes Benz firmasının C 36 AMG modelinin üretiminden 1997 yılına kadar tam 5.221 adet üretilmiştir. Nadir özellikte olan C 36 Amg için biraz fazla bir üretim gibi duruyor. Biraz daha az olabilirdi.

8JEEP

Karl Probst ilk Jeep aracının tasarımını yalnıza iki günde hazırlamıştır. Karl Probst’ı tekrik ediyoruz. İki günlük tasarımlarının izleri bugünlere kadar gelmekte.

2. El Satılık Araçlar için Tıklayınız

 

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here