Performans ve Güç: Bilmeniz Gerekenler

0
696
performans ve güç

Arabanızı önemsiyorsanız, onun A noktasından B noktasına gitmenin bir yolundan daha fazlası olmasını istersiniz. Sürüş deneyiminin olabildiğince iyi olmasından, arabanızın düzgün bir şekilde bakımının yapıldığından ve en iyi şekilde çalıştığından emin olmak istersiniz.

Her gün daha iyi bir sürüş elde etmenize yardımcı olmak için, motorunuzu en iyi durumda tutmak için aramanız, kontrol etmeniz ve yapmanız gereken şeylerle ilgili bu kılavuzu hazırladık. Hızlanma, frenleme ve viraj hakimiyeti, yoldan keyif almanıza yardımcı olacak şekilde iyileştirilebilir. Detaylar için “Performans ve Güç: Bilmeniz Gerekenler” yazımızı okumaya devam edin.

Araba Performansını Arttırma Yöntemleri

Arabamın performansını neler etkileyebilir?

Yağ

Yağınızın düzenli olarak değiştirilmesini sağlamak, aracınızdaki performans ve güç için büyük ölçüde faydalıdır. Eski, durgun yağ, motorun önemli parçalarını bozan kir, asit ve parçacıkların birikmesine neden olur.

Sonuç olarak, değişmeyen yağ yakıt ekonomisini olumsuz etkiler. Yağlılığını kaybeder ve motorun fazla mesai yapmasına neden olarak uygun verim olmadan ısınmasına neden olarak bu süreçte hem kilometreyi hem de beygir gücünü düşürür.

Araç Yağ

Lastikler, aracınızın yola değen tek parçası olduğundan, özellikle frenleme ve viraj alma gibi konularda performansı önemli ölçüde etkileyebilirler. Ayrıca performansı değiştirmek için değiştirebileceğiniz farklı lastik faktörleri aşağıdaki gibi;

  • Çap: Tekerlek ne kadar büyükse, hızda o kadar dengeli olursunuz, ancak dönüş ve viraj almak daha zor olacak. Engebeli bir sürüşe hazır olmalısınız.
  • Derinlik: Daha kalın bir sırt, kötü hava koşullarında daha iyi kontrol sağlar ve durma süresini iyileştirir, ancak çok fazla gürültü çıkarırlar. Ayrıca sıcak ve kuru havalarda, aracınızın performansını artırmak için pek bir şey yapmazlar.
  • Basınç: Yetersiz şişirilmiş lastikler, performansı büyük ölçüde etkiler. Bu baskı eksikliğini telafi etmek zorunda kalmanız, daha yavaş sürmeniz gerektiği anlamına gelir ve bunun sonucunda yağmur, kar ve çakıl gibi şeyler büyük tehlikeler haline gelir. Tersine, lastiklerinizi aşırı şişirmek, çukurlar ve tümseklerle karşılaştıklarında onları daha az esnek hale getirir ve bu süreçte büyük ölçüde yıpranır.

lastik

Egzoz sistemi

Egzoz sistemi, sağlıksız dumanları ve gazları çevreye atılmadan önce temizlediği gibi birçok karmaşık sistem içerir. Oksijen sensörü, egzoz manifoldu, susturucu, katalitik konvertör ve egzoz borusu, herhangi bir aracın sorunsuz çalışması için çok önemlidir, bu nedenle bunlarla ilgili sorunlar performansla ilgili sorunlara neden olacaktır.

İster gürültüyü azaltsın, ister emisyonları azaltsın, egzoz sisteminiz arabanızın paha biçilmez bir parçasıdır, bu nedenle her şeyin tam olarak düzende olduğunu düzenli olarak kontrol ettiğinizden emin olun.

 Arabam ilk seferde çalışmıyor. Sorun ne?

Marş motoru ve pil

Anahtarı çevirdiğinizde arabanız ses çıkarıyor mu? Tıkırtıyı duyabiliyorsanız, marş motorunun yeterli gücü olmayabilir. Hiç ses yapmıyorsa, pilin bitmiş olma olasılığı yüksektir. Motor dönüyor ancak çalışmıyorsa, bu muhtemelen aküyle ilgili bir sorun değildir.

kontak

Yakıt sorunları

Kulağa bariz bir şey gibi geliyor, ancak yakıtınızın doldurulduğundan emin olun. Benzer şekilde, ayağınız gazdayken kesintisiz güç sağlayamayan bir motor, yakıt dağıtımında bir sorun olduğu anlamına gelebilir.

Yakıt filtrenizin tıkanmasıyla ilgili bir sorun da olabilir. Bu durumda, yakıt pompanızı yakmadan önce değiştirmenizi tavsiye ederiz.

Ateşleme sistemi

Bujilerinizde hasar olup olmadığını kontrol edin. Ten rengi veya gri görünen bujiler, tam olarak çalışır durumda olduklarını gösterir. Yanmış/kömürleşmiş bujiler, motora çok fazla yakıt girdiği anlamına gelirken, kaynama benzeri kaplamalar motorun büyük ölçüde aşırı ısındığını gösterir.

performans ve güç

Bujileri değiştiriyorsanız, buji kablolarının ateşleme bobinine ve bujiye güvenli bir şekilde bağlandığından emin olun. Ek olarak, fişler hasar görmemiş olsa bile kablolarda yıpranma veya çatlak olup olmadığını kontrol edin.

Gücü ve performansı nasıl iyileştirebilirim?

Yukarıdakilerin tümünü korumanın yanı sıra, aracınızın gücünü ve performansını optimize etmek için yapabileceğiniz birkaç şey daha var.

Biraz kilo azaltın.

Arabanızın istenmeyen yükünün bir kısmını azaltmayı söylemeye gerek yok, ancak arka koltuğunuz veya bagajınız gereksiz süs eşyalarıyla doluysa, bunun hızlanma, yol tutuşu ve fren mesafesi gibi şeyleri ne kadar etkilediğine şaşıracaksınız.

dağınık araba

Arabanızdan kaldırdığınız tüm gereksiz dağınıklık, yol tutuşunda bir değişiklik, frenlerde ve süspansiyonda daha az aşınma ve yıpranma ve daha eşit bir ağırlık dağılımı olacağı anlamına gelir. Aracınızı hızlandırmak istiyorsanız, bahar temizliğinin tam zamanı!

Yakıt katkıları kullanın.

Her şeyin doğru çalıştığından eminsiniz. Gereksiz ağırlıkta taşımıyorsunuz. Son olarak aracınıza bilindik markalardan yakıt katkıları ekleyebilirsiniz. Birkaç kullanımdan sonra fark hissedilebilir hale gelecektir.

Ayrıca;

2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here