Peugeot 207 1.4 HDi Yolda Giderken Stop Etme Sorunu

2
4429

Günlük hayatımızın bir parçası haline gelen otomobiller bazen arızalar verebiliyor. Mekanik arızalar genelde daha kolay çözülebilirken elektronik arızalar kimi zaman uğraştırabiliyor. Hatta bazı arızalar vardır ki daha önce başına gelen birini bulmadan çözülmez. Sizlere başıma gelen bir olaydan bahsedeceğim. 2008 model Peugeot 207 1.4 HDi motora sahip bir aracım yola çıktıktan 5-10 dakika sonra stop ediyordu. Belirli bir süre bekledikten sonra çalışıp tekrar stop ediyordu. Aracım 3 farklı elektronikçide 1 er hafta kaldı. Sorun çözülemedi. Sonunda sorunu kendim çözdüm. Bu yazımda Peugeot 207 1.4 HDi aracında böyle bir sorunla karşı karşıya kalabilecek araç sahipleri için sorunun çözümünden bahsedeceğim.

Peugeot 207 1.4 HDi

Peugeot 207 1.4 HDi Yolda Giderken Stop Ediyor

Aracım Peugeot 207 1.4 HDi aracım, 268 bin km’deydi. Herhangi bir sorun yokken bir anda yolda giderken stop etmeye başladı. Aslında çok tehlikeli bir durum, anayolda bu sorun büyük bir kazaya sebebiyet verebilir. Aracımı tamir bakım servisine götürdüm. Aracımı incelediler ve elektronikçinin bakması gerektiğini söylediler. İşin garip tarafı herhangi bir arıza lambası yanmıyordu. Aracı elektronikçiye götürdüm. Elektronikçide 1 hafta kadar kaldı. Aracın motor beyninde problem olduğu söylendi. Motor beyni alındı. Sorun giderilmedi. Elektronikçi başka bir kişiye yönlendirdi. Orada da bir hafta kalan aracımın komple sökülmesi gerektiği söylendi. Ön göğüs ve komple tesisat söktürmek hem çok maliyetli hem de sorunun çözülebileceği garantisi de yok. Aracı alıp kendi işyerime getirdim.

Peugeot 207 1.4 HDi

2 Elektronikçi Çözemedi Kendim Çözdüm

Aracımı ofis önüne aldıktan sonra internet üzerinde yabancı kaynaklar da dahil olmak üzere araştırma yaptım. Yeterli bir sonuç alamadım. Aracımın bazı parçalarını kendim söküp takabilecek kabiliyete sahibim. Aracımın bazı elektronik parçalarını sökmeye başladım. Söktüğüm parçanın soketlerini temizleyip yerine takıyordum. Herhangi bir sorun veya oksitle karşılaşmadım. Ertesi gün motor içerisine baktığımda mazot filtresinin bulunduğu bölüm gözüme çarptı. Geri takabilir miyim? Diye düşünmeden direkt olarak söktüm. Mazot filtresinin altına gelen soketi yerinden çıkardım. Soket kırıktı ve 2 kablo birbirine temas ediyordu. Bu iki kablonun kısa devresi sonucu böyle bir arıza oluşmuştu. Soketi tamir ettim ve yerine taktım. Aracı topladım ve çalıştırıp test sürüşüne çıktım. Sorun ortadan kalkmıştı. Böyle bir sorunla karşılaşan araç sahipleri, aracınızın mazot filtre kütüğüne giren soketi kontrol edebilirsiniz.

2.El Otomobil İlanları

2 YORUMLAR

  1. Aynı sorun benim arabada da var, kaçıncı kez sanaiye gittim sayısını unuttum ama sorunu çözemediler. Yarın yine gideceğim ve senin yazını ustaya okutacağım,inşallah işe yarar da hayır duamı alırsın kardeşim. Paylaşımın için teşekkür ederim…

  2. 2007 model 1.4 HDI de bende var. 10 gündür aynı vaziyette. Hatta 4-5gun sorunsuzdu dün sabah yine başladı. Mazot filtresinden olabilir diye değiştirelim diye sökmüştük filtreyi. Ama yedek parça bulamayinca çaresiz tekrar aynı parçayı taktık. Duzeldiydi sorun. Dün ben başladı. İnşallah sokettendir.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here