Peugeot 207 Farlar Açık Kalıyor (Çözüldü)

1
1591

2008 model Peugeot 207 aracımın farları açık kalıyordu. Bu sorunun kaynağını öğrenip sorunu çözmem bir hayli zaman aldı. İlk zamanlar sellektör yaptığımda aracımın uzunları açık kalıyordu. Zamanla sorun arttı ve farlar kapanmaz oldu. Bu sorun birçok Peugeot 207 araçta meydana gelebilir. Bu sebeple aracında bu sorunla karşılaşanlar için nokta atışı niteliğinde bir yazı derledim.

 farlar

Peugeot 207

Peugeot 207, 2006 ve 2012 yıları arasında satışa sunulmuş ve ülkemiz halkı tarafından çok sevilmiş bir otomobildir. 206 ve 307 arasında konumlanmış olan bu araç, klasik hatchback otomobillerden bir tık daha geniş olması ve ekonomik yakıt tüketimine sahip motorlarıyla günümüz şartlarında hala daha en çok satın alınan otomobiller arasındadır. İlk üretim yılından itibaren 14 yıl gibi büyük bir süre geçtiği için bazı arızalarla karşılaşabilirsiniz. Bu arızalardan benim başıma gelenlerden biri olan farların açık kalması sorununun çözümünü yazımın devamında bulabilirsiniz.

Peugeot 207 1.4 HDi

Peugeot 207 Farlar Açık Kalıyor

Bu problemin ilk belirtileri, sürüş anında sellektör yaptığımda uzunların açık kalmasıydı. Uzunların açık kalması yolculuk anında öndeki aracı rahatsız etmektedir ve sürüş güvenliği açısından da sıkıntıdır. Sinyal koluyla oynayarak bu sorunu geçici olarak çözüyordum. Arıza silecek kolundadır diye de düşünüyordum. Aracıma sinyal kolu siparişi verdim. Kolu değiştirdiğimde sorun aynı şekilde devam ediyordu.

 farlar

Aracı elektrikçiye götürdüm. Elektrikçi de sorunun sinyal kolunda olduğunu söyledi. Sinyal kolunun yeni olduğunu belirttim. Aldığım kolda da problem olduğunu söyledi ve denemek için bir sinyal koluna sahip olduğunu söyledi. Sinyal kolunu tekrar değiştirdik. Sorun hala devam ediyordu. Kendisi bu sorunu çözemeyeceğini belirtti. Aradan 3 gün geçtikten sonra sorun iyice arttı. Aracımın kısa farları açık kalmaya başladı. Far sensörü sebebiyle açık kaldığını düşünsem de sorunun kaynağı aynı yermiş.

 farlar

Aracımı İstanbul’dan Körfeze götürdüm. İşinin uzmanı bir elektrik-elektronikçiyle aracı inceledik. Akü altında bulunan BSİ beyninden kaynaklandığını söyledi. BSİ Beyni uygun fiyatlı bir parça değildi ve alındığında kodlama işlemi yapılması gerekiyordu. Usta her ne kadar sorundan emin olsa da ben emin değildim (sinyal kolunu boşuna almıştım). BSİ beyninin içerisinde bulunan rolelerin arıza yaptığını söyledi. Normal şartlarda tamiri mümkün ancak Peugeot 207 araçlarda bu parça press işlemi ile imal edildiğinden değişimi gerekir dedi. Bu parça her halükarda değişeceği için kutuyu keserek açmayı denedik. Rolelerin üzerindeki plastik parçayı delerek rolelere ulaşıldı. Tamiri yapıldı ve sorun çözüldü.

2.El Otomobil İlanları

 

1 YORUM

  1. Üstadım aracı götürdüğünüz servisin veya ustanın iletişim bilgileri nedir ? Nasıl ulaşabiliriz,aynı sorundan bende müzdaripim. Teşekkürler.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here