Rölanti devir kontrolörü, motorun rölanti hızının tüm yük koşullarında sabit kalmasını sağlar. Bu yazıda, rölanti devri aktüatörünün motorun emme hava kütlesini nasıl düzenlediğini ve bu aktüatör arızasının motorun çalışmasını nasıl etkilediğini öğrenebilirsiniz. Sorun giderme ve montaj talimatları için pratik ipuçları, rölanti hızı kontrol cihazıyla ilgili kusurları hızla gidermeye yardımcı olur.

Rölanti Devir Kontrolörü Çalışma Prensibi

Rölanti hızı ayar elemanı, bir baypas hava valfidir. Örnek olarak gösterilen rölanti devri aktüatörü, flanşa monte edilmiş solenoid valf servo ünitesine sahip kapalı döküm bir muhafazadan oluşur. Buna, servo üniteyi hareket ettirerek farklı hava kesitlerini serbest bırakan ve bu nedenle gaz kelebeği kapatıldığında hava kütle akışını kontrol edebilen bir tutucu takılmıştır.

Rölanti Devir Kontrolörü/Aktüatörü
Rölanti Devir Kontrolörü/Aktüatörü

Rölanti devri ayar elemanı, motor yönetim sisteminin genel rölanti devri kontrolünün bir parçası olarak motor devrini düzenlemekten sorumludur. Rölanti modundayken motor yük durumunda ani bir değişiklik olursa (örn. Klima sisteminin açılması, 1. viteste sürünme hızı veya başka bir elektrik tüketicisinin aktivasyonu), hava ve yakıt da gerekli motorun durmaması. Motor devri, kontrol ünitesi belleğinde sabit olarak saklanan belirli bir kritik değerin altına düşerse, solenoid valf etkinleştirilir ve artırılmış bir hava akış hızı elde edilir. Enjeksiyon valflerinin açılma süresi aynı anda uzatılır ve motorun gereksinimlerine göre uyarlanır.

Arızalı Rölanti Devir Kontrolörü Cihazının Belirtileri

Arızalı bir rölanti devri aktüatörü aşağıdaki gibi kendini gösterebilir:

  • Değişken rölanti hızı
  • Motor rölantide çalışmayı durdurur
  • Motor rölanti devrinde çalışmayı durdurur ve ek tüketicilerin aktivasyonu
  • Motor gösterge lambası yanıyor

Rölanti Devir Kontrolörü Arızalanma Nedenleri

Rölanti hızı ayar elemanının arızalanmasının nedenleri şunlar olabilir:

  • Kontaminasyon / reçine oluşumu
  • Bobinde kısa devreler
  • Elektrikli manyetik sürücü sıkışıyor
  • Motor yönetim kontrol ünitesinden voltaj beslemesi yok

Rölanti Devir Kontrolörü Arızası Nasıl Çözülür?

Sorun giderme sırasında aşağıdaki test adımları dikkate alınmalıdır:

Optimal Desen
Optimal Desen

1Gerilim beslemesinin kontrol edilmesi

Kontak açıkken gerilim beslemesini kontrol edin. Ölçülen değer: 11 – 14 V arasında olmalıdır. Bir Ohm ölçümü yalnızca enerjisiz durumda yapılmalıdır (fiş bağlantısı çıkarılmış).

2Bobin direncinin ölçülmesi

Rölanti hızı aktüatörünün iki bağlantı pimi arasındaki bobin direncini ölçmek için multimetreyi kullanın. Referans değeri = yaklaşık 10 ohm (üreticinin spesifikasyonlarına uyun).

3Bobini kısa devre için kontrol etme

Bobinde, iki bağlantı pimi arasında kısa devre olup olmadığını kontrol edin. Kısa devre durumunda ölçülen değer = 0 ohm olmalıdır.

4Bobinin sargı kesintisi açısından kontrol edilmesi

Bobini, iki bağlantı pimi arasında bir sargı kesintisi açısından kontrol edin. Kesinti durumunda ölçülen değer => 30 M Ohm olmalıdır.

5Bobini şasiye kısa devre açısından kontrol etme

Bobinde şasiye kısa devre olup olmadığını kontrol edin – pim 1 ile bileşen muhafazası arasında ve pim 2 ile komponent muhafazası arasında. Bozulmamış bir bobin durumunda ölçülen değer => 30 M Ohm olmalıdır.

6Mekanik kontrol

Servo ünitesini muhafazadan sökün. Valf çubuğu çalıştırıldığında baypasın açılıp kapanmadığını belirlemek için görsel kontrol yapın.

7Arıza kodunu okuyun

Hata kodunu okuyun.

Montaj Talimatları

Rölanti devir aktüatörünü monte etmeden önce, destek yüzeyi temizlenmeli ve gerekirse flanş contası değiştirilmelidir. Sıkma torkuna dikkat edin! Sabitleme vidaları 12 – 15 Nm tork arasında olmalıdır.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here