İkinci El Karavan Alıp Farklı Bir Tatil Planı Yapmak!

0
7769

Karavan fiyatları nasıl? Uygun fiyata karavan almak için en uygun zaman hangi mevsim? Karavan ilanları nasıl incelenmeli? Sahibinden karavan ilanları en çok hangi ilden? 2. el karavan alırken ekspertiz yapılır mı? Sorularının yanıtları için devamını okuyun! Bu yazı, karavan ilanlarına bakanlar ve kamp tatili hayal edenler için…

Sahibinden 2. El Karavan İlanlarını İncelerken!

Karavan tatili, belki de hemen her sosyo kültürel yapıdan insanın ilgisini çeker. Bir karavana atlayıp istediğin yerde konaklamanın cazibesi, genellikle özgürlük duygusuyla eş görülür. Peki, karavan fiyatları nasıl? İkinci el karavan fiyatları için nasıl bir inceleme yapmak gerek? Sahibinden 2. el karavan ilanlarına bakarken ihtiyaçları nasıl belirlemeliyiz? Konuyu bir kaç başlık altında inceledik. Deneyimli karavan tatilcilerine danıştık. Binlerce satılık karavan ilanını inceleyip sizin için keyifli bir rehber hazırladık. İşte detaylar…

Kamp Adabı Diye Bir Şey Var!

Yıllarca karavan ve çadırla tatil yapan, yaz kamplarının piri olmuş deneyimli kişilerle konuştuk. Dedik ki, nasıl oluyor bu kamp işleri? Nelere dikkat etmek lazım, nesi güzel, nesi kötü…

  1. Kamp Adabı

Kamplarda bu yaşam biçimine aşina olanların iyi bildiği ve yazılı olmayan ancak çok dikkat edilen bazı kurallar varmış. Dışarıdan günü birlik gelen maceraperestler dışında kampta yaşayanlar veya her yaz kamp kuranlar bu kuralları iyi bilir ve uymaya çok dikkat edermiş. Mesela sabahları bağırarak “günaydın” denilmez, sadece elle ya da başla selam verilirmiş. Çünkü çadır ve karavan cidarı ince olduğundan yani tüm sesi geçirdiğinden uyuyanları rahatsız etmemek en önemli kuralmış. Balık, et, köfte ızgara gibi çok fazla koku yayan yemekler yapmamaya da dikkat eden kampçılar, doğaya çok saygılı olurmuş. Asla çöpler sağa sola atılmaz, kampçılar, akşamları etraftaki çöpleri toplarlarmış. Ortak kullanılan tuvalet ve duşlarda da bir sonraki kişiye saygı esas tabi.

2. Kampın Zorlukları

Deneyimli kampçılar, ortak tuvalet, banyo, çamaşır makinesi ve bazen de mutfak kullanımı konusunda pek çok kişinin zorlandığını söylüyorlar. Elbette ev konforu aramamak gerek. Doğanın en güzel yeri en el değmemiş yeri ama burada da böcek, sinek, akrep gibi haşerelere karşı dikkatli olmak şart. Ev konforuna düşkün kişilerin karavan tatilinde çok zorlanacağının altını çiziyorlar.

3. İnsanlar Neden Karavanda Tatil Yapar ki?

Pek çok kişi, otel, pansiyon, yazlık ev hatta eş-dost akraba evi varken neden çadır veya karavanla tatil yapıldığını, bu konforsuz koşulların neden tercih edildiğini anlamakta zorlanıyor. Oysa, otellerin yerleşemediği, pek çok yerleşim yerinin de dışında kalan muhteşem koylar, orman dokusu genellikle kamp alanlarında bulunuyor. Ayrıca yukarıda bahsettiğimiz kamp adabı da pek çok kişiye keyif veriyor.

Karavan Almak Şart mı?

Kamp kurmak ya da kamp tatili yapmak için karavan şart değil. Donanımlı bir çadır da yeterli olabilir. Ancak karavanla hareket edebilir, bir yerden başka yere gidebilirsiniz. Ayrıca karavanın içi, çadırdan daha konforlu olabiliyor.

Karavan Fiyatları Nasıl?

Sahibinden satılık karavan fiyatlarına baktığımızda çok geniş bir fiyat yelpazesi görüyoruz. Bunun nedeni, onlarca farklı model, versiyon, segment ve marka olması aslında. 2. el karavan ilanları içinde yeni, çok konforlu, teknolojik donanımı yüksek modeller de var, 1970’lerden kalma sahibinden temiz karavanlar da…Ancak satılık karavan fiyatları için 8 bin TL ile 600 bin TL arasında bir rakam vermek mümkün.

Uygun Fiyata Karavan Almak İçin Uygun Mevsim Hangisi?

Pek çok tatilci yaz biterken yani Eylül- Kasım arasında karavanına park aramak zorunda kalmamak için ilan verir. Bu nedenle ilan sayısı artar. Bu da sonbaharda karavan fiyatlarının düşmesine neden olabilir.

Sahibinden 2. El Karavan İlanlarına mı Bakıyorsunuz?

arabam.com ile ilanları fiyata göre, markaya göre, modele göre ve diğer pek çok özelliğe göre filtreleyebilirsiniz. Bu, aradığınız araca zahmetsizce ulaşmak için çok kıymetli bir konfor. Ancak arabam.com farkıyla sizden kilometrelerce uzaktaki bir karavan için sanki oradaymış gibi inceleme yapabilirsiniz. Buna, “bi’ görelim” özelliği diyoruz. arabam.com bi’ görelim uygulamasıyla karavan sahibini numaranız gözükmeden arayabilir, aracı detaylıca görüntülü olarak inceleyebilirsiniz. Ondan sonra karar verip, aracı almak üzere yola çıkabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here