Sanal Araba Kulübü Nasıl Kurulur?

0
426
sanal araba kulübü

Düzenli gerçekleştirdiğiniz araba kulübü buluşmalarınızı ve etkinliklerinizi kaçırdınız mı? Berbat bir durum. Sanal araba kulübü yardımınıza koşacak. Koronavirüs karantinası, arkadaşlarla buluşma ve saatlerce araba konuşma şansı da dahil olmak üzere tüm olağan hobilerimize son verdi.

Şimdi kurallar biraz gevşetilmiş olsa bile, araba buluşmaları eski haline geri dönemez. Ancak tüm bunlarla birlikte, mükemmel bir çözüme sahip olduğumuzu düşünüyoruz: neden kendi sanal araba kulübünüze ev sahipliği yapmıyor ve bir buluşma heyecanını paylaşmıyorsunuz?

Dizüstü bilgisayarda sanal araba kulübü barındıran adam

Bu kılavuzda, kullanabileceğiniz platformlar ve araçlardan, insanların nasıl gelip sizi bulacağına dair ipuçlarına kadar, sanal bir araba kulübüne ev sahipliği yapma konusunda size bazı tavsiyeler vereceğiz. Hadi başlayalım.

Neden Sanal Araba Kulübüne Ev Sahipliği Yapmalısınız?

Kağıt üzerinde, sanal bir araba kulübü kulağa o kadar gerçekçi gelmeyebilir. Bir arabayı ekrandan görmenin, kokusunu almanın ve deneyimlemenin zor olduğunu düşünüyor olabilirsiniz, ancak araba kulübünüzü çevrimiçi hale getirmek de harika bir fikir olabilir. İşte düşünmeniz gereken bazı şeyler.

  • Kulübünüzü büyütmeye yardımcı olun – normal bir araba kulübüne ev sahipliği yapıyorsanız veya katılıyorsanız, her hafta aynı yüzleri gördüğünüzü tahmin ediyoruz? Yerel otomobil kulüpleri için çekirdek üyelerinin ötesinde büyümek zor olabilir, bu nedenle çevrimiçi almak, yeni insanlara, hatta bölgenizde olmayanlara bile açılmak için harika bir yol olabilir.
  • Daha geniş bir araba yelpazesi- yeni üyeler, hayran olunacak ve tartışılacak yeni arabalar anlamına gelir. İster 1960’ların klasik üstü açılır arabalarına, ister 1990’ların sıcak hatchback modellerine meraklı olun, yeni üyeleri çevrimiçi olarak karşılayarak daha fazla araba ve donanım göreceksiniz.

Klasik araba kulübü buluşması

  • Uluslararası olun – araba kulübünüzü çevrimiçi hale getirdiğinizde sınır gökyüzüdür ve hatta diğer araba hayranlarıyla bağlantı kurmaya hevesli olan denizaşırı koleksiyonerlerin ve araba tutkunlarının dikkatini bile çekebilirsiniz. Dünyanın her yerinden gerçek bir araba koleksiyon karışımına sahip olmak harika olmaz mıydı?
  • Esnek ve rahat – her ne kadar istemesek de günlük yaşam bazen hobilerimizin ve ilgi alanlarımızın önüne geçebilir ve araba kulübü barındırma çabalarınızı engelleyebilir. Kendinize çevrimiçi bir platform bulmak, kulübünüzle her yerde, her zaman bağlantı kurabileceğiniz ve üyelere de aynı şeyi yapma esnekliği vereceğiniz anlamına gelir.
  • Herkesi güvende tutun – karantina bazıları için gevşerken, diğerleri daha az şanslı ve henüz dış dünyayla kaynaşmaya hazır olmayabilir. Araba kulübü etkinliklerine çevrimiçi ev sahipliği yaparak, herkes için güvenli bir platform sağlayarak, tüm üyelerinizin kendilerini riske atmadan katılmalarını sağlayabilirsiniz.

Sanal Araba Kulübünüzü Nerede ve Nasıl Barındırırsınız?

Araba kulübünüzü çevrimiçi hale getirmeye ve sanal buluşmalara ev sahipliği yapmaya hazır mısınız? İlk olarak, doğru platformları ve araçları seçmeniz gerekecek.

Koronavirüs karantinası bize bir şey öğrettiyse, o da normal Facebook, Twitter ve Skype’ın ötesinde başkalarıyla çevrimiçi olarak bağlantı kurmanın düzinelerce yolu olduğudur. Bu, araba kulübü etkinliklerine nerede ve nasıl ev sahipliği yaptığınız üzerinde karar vermenizi zorlaştırabilir.

Burada hem genel araba kulübü etkinliği hem de video buluşmaları için önereceğimiz platformlardan bazılarını listeliyoruz:

  • Facebook grup sayfası – harika bir araba kulübü bir Facebook grup sayfasıyla başlar. Burada, üyeleri olaylardan haberdar edebilir, resim ve videolar paylaşabilir ve insanları arabalarla ilgili her konuda yürekten tartışmalara teşvik edebilirsiniz. Facebook Live ayrıca canlı videoları doğrudan grup sayfasına aktarmanıza olanak tanır. Araba sunumları veya genel kulüp haber güncellemeleri için mükemmeldir.
  • Periscope – Twitter tarafından desteklenen Periscope, hareket halindeyken canlı videolar paylaşmanızı sağlayan kullanıcı dostu bir uygulamadır. Kullanımı kolay ve ücretsiz, tam izleyici etkileşimi ile kulübünüzle bağlantı kurmak için harika, böylece yayın yaparken sohbete katılabilirsiniz.
  • Twitch – Twitch, araba kulüpleri için harikadır çünkü kullanıcıların tıpkı YouTube gibi kanalınıza abone olabileceği özel bir sayfa oluşturmanıza olanak tanır. Buradan canlı videolar yayınlayabilir, etkileşimli testler ve oyunlar düzenleyebilir ve insanların daha sonra izlemesi için önceki videoları yükleyebilirsiniz.
  • Zoom – Aynı anda çok sayıda üyeye izin veren güvenilir bir görüntülü arama hizmeti arıyorsanız, aradığınız uygulama Zoom’dur. Hem masaüstü hem de mobil cihazlarda kullanılabilen Zoom, karantina sırasında uzaktan çalışan işletmeler için bir nimetti ve düzinelerce insan arasında kolay görüntülü görüşme yapılmasına olanak tanıyordu. Araba kulübünüz yüz yüze sohbet etmeyi seviyorsa, gidilecek platform burasıdır. Yine de ücretli pakete yükseltmeniz gerekebilir.

Sanal Araba Kulübünüz İçin İpuçları ve Fikirler

Her şey hazır ve başlamaya hazır mısınız? İşleri ilginç kılmak ve üyelerin gelmeye devam etmesini sağlamak için sanal araba kulübünüzü bir sonraki seviyeye taşıyabilecek birkaç fikir:

  • Bir araba sınavına ev sahipliği yapın – herkes iyi bir sınavdan hoşlanır, o halde neden arabalar hakkında bir sınav yapmıyorsunuz? Arkadaşlarınız, nadir bulunan markalar ve modeller hakkındaki bilgilerini sergilemeye bayılacak ve hatta kazanan için bir ödül verebilirsiniz.

  • Birlikte büyük sanal araba şovlarına katılın – koronavirüs pandemisi çoğu büyük araba şovunu durdurdu, ancak birçok organizatör bunun yerine çevrimiçi katılabileceğiniz sanal etkinlikler düzenledi. Neden arkadaşlarınızı toplayıp Zoom’a gidip birlikte canlı bir araba şovu yayınlamaya başlamıyorsunuz?
  • Size yardımcı olmaları için bazı özel konukları davet edin – araba kulübünüzü büyütmeye hevesliyseniz, insanlara geri gelmeleri için bir neden vermelisiniz. Arabalar hakkında söyleyecek ilginç şeyleri olan ya da daha iyisi etkileyici bir garajı sergileyen koleksiyonculardan ve hatta ünlü yüzlerden yardım istemek, kulübünüzün görmek isteyeceği ilginç canlı içerikler yayınlamaya devam etmenin harika bir yoludur.

Yarışmalara ve zorluklara ev sahipliği yapın – biraz sağlıklı rekabetin kimseye zararı olmaz, bu nedenle bazı zorluklar ve yarışmalar sunarak sanal araba buluşmalarınızı canlandırabilirsiniz. Örneğin, neden üyeleri en hızlı kimin lastik değiştirebileceğini veya arabasını kimin yıkayabileceğini görmek için zorlayarak, onların videolarını ve fotoğraflarını paylaşmaya teşvik etmeyesiniz?

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here