Yaz dönemi araç sürme ipuçları! Arabanızı yaz mevsiminde kullanmak zor olabilir. Sıcak havalarda seyahat etmek normal bir güne göre daha da zordur. Aşırı sıcakta araç kullanırken önünüzdeki yola odaklanmak için ekstra çaba göstermeniz gerekecek. Yaz havalarında zorlukların üstesinden gelmek, yola odaklanmak ve yaz mevsimi sürüş sırasında serinliğinizi kaybetmemek için bazı sürüş ve bakım ipuçları.

Sıcak Yaz Havaları İçin Araba Sürme İpuçları:

Sıcak havalarda uzun mesafe gidiyorsanız veya hatta aşırı sıcakta araç kullanırken işe gidip geliyorsanız işinize yarayacak bazı yaz dönemi araç sürme ipuçları.

Akü

Aküler araçların kalbidir. Araba aküleri kaputun altına yerleştirilmiştir ve yıllarca dayanır. Muhtemelen, bu yüzden yüksek sıcaklıklarda insanların bunu fark etmesi zaman alır. Yüksek sıcaklıklar ve ardından gelen ısı ve titreşimler bir otomobilin aküsüne zarar verebilir. Dahili bozulmaya ve başarısızlığa neden olabilir. Böyle bir durumdan kaçınmak için pilin güvenli bir şekilde takılıp takılmadığını kontrol edin. Değilse, minimum titreşim olacak şekilde sabitleyin.

Aşırı ısı, pil sıvısının buharlaşma seviyesini de artırabilir. Özellikle terminallerde ve bağlantı parçalarında korozyona neden olabilir. Bu tür korozyonları kontrol ettiğinizden ve temizlediğinizden emin olun. Otomobilinizin aküsü üç yılı geçtiyse pili kontrol ettirin.

Sıvı Seviyesi / Yaz Dönemi Araç Sürme İpuçları

Aracın serin kalmasına yardımcı olmak için birkaç sıvı birlikte çalışır. Aşırı ısınmayı önlemek için bir arabadaki sıvı seviyelerinin korunması gerekir. Bu yüzden, yaz mevsiminde ısı bu sıvıları buharlaştırdığı için daha da önemli hale gelir. İnsanlar motor yağını kontrol etme eğilimindedir. Ancak şanzıman ve fren sıvılarının da hidrolik direksiyon sıvısı ile birlikte kontrol edilmesi gerekir.

Lastikler

lastik kontrolü

Kışa giren sürücülerin en önemli sorunlarından biri lastiklerdir. Aslında yaz için de aynı özeni göstermeliyiz. Kış soğuğundan etkilenen otomobil lastikleri de yaz sıcağına karşı hassastır. İlkbaharda havalar ısınmaya başladığı zaman yaz lastiklerine geçmek gerekiyor.

Aynı zamanda otomobilin lastikleri aşırı ısıya duyarlı olabilir. Uygun hava basıncını korumak, ısıtma ile ilgili sorunları önleyebilir. Örneğin, lastiklerdeki daha az basınç, patlamayı tetikleyebilir. Lastik basıncını düzenli olarak kontrol etmeye devam edin.

Acil Durum Kiti

Hava koşullarından bağımsız olarak arabanızda bir acil durum kiti bulundurmanız tavsiye edilir. Sezonda bir değişiklik yapmadan önce kiti kontrol etmeye devam etmek ve içeriğini buna göre değiştirmek iyi bir fikirdir. Örneğin, mevsim kıştan yaza değiştikçe fazladan kapüşonluyu çıkarabilir ve hafif pamuklu giysilerle değiştirebilirsiniz.

Tansiyon ilaçları, su şişesi ve temel ilk yardım araçları, acil durum çantasının önemli bir parçasıdır. Şehir sınırlarının dışına çıkıyorsanız veya uzun bir yolculuğa çıkıyorsanız, tüm bunlar çok önemli hale gelir.

Yakıt

Yaz mevsiminde araç kullanmak, aracın klimasının neredeyse her zaman çalışır durumda olduğu anlamına gelir. Diğer faktörlere bağlı olarak bu, aracın yakıt ekonomisini düşürebilir. Bu nedenle yaz aylarında aracınızdaki yakıt sayacına özellikle dikkat edin. Ayrıca yaz lastiği kullanmayı tercih edin. Çünkü yaz lastikleri tekerleklerin dönüş kuvvetini azaltır. Bu sayede yakıttan tasarruf edebilirsiniz. Bunaltıcı sıcakta mahsur kalmak istemeyiz, değil mi?

Ön Cam / Yaz Dönemi Araç Sürme İpuçları

güneş ışığı

Ön camı sık sık temizlemeye çalışın ve çizik, ezik ve çatlaklardan kurtulun. Güneş ışığı bu tür dikkat dağıtıcıların üzerine belirli bir açıyla düştüğünde, kamaşmaya neden olarak odak kaybına neden olabilir. Birkaç saniyelik dikkati dağılmış sürüş, yaşamı tehdit eden kazaların nedeni olabilir. Bu nedenle proaktif olun ve bu tür durumlardan kaçının.

Aşırı Isınma

Bir araba birden fazla nedenden dolayı aşırı ısınabilir. Ancak, daha yüksek sıcaklıklar tetikleyici olabilir. Arabanız ‘aşırı ısınma moduna’ girerse, hafife almayın. Aşırı ısınmayı ilk gördüğünüzde aracınızı gölgede durdurun ve park edin.

Yolculuğu Planlayın

Yaz sıcağında uzun saatler araba kullanmak size zarar verebilir. Kışın üç saat araba kullanmak, yüksek sıcaklıklarda üç saat araba kullanmaktan farklıdır. Serinlemek için yüzünüzü yıkamak, terden ıslanmış bir gömleğinizi değiştirmek veya sürekli sıcakta bir şeyler atıştırmak isteyebilirsiniz.

Güzergahın ve durakların farkında olun ve yolculuğunuzu, örneğin, güneş tam güçte çalışmaya başlamadan önce mesafenin çoğunu kat edin, en yüksek ısı zamanlarından kaçınacak şekilde planlamaya çalışın.

Güneş Parlaması

Güneş gözlüklerini yaz sezonunda el altında bulundurun. Her seferinde yanınızda taşımak istemiyorsanız, arabada fazladan bir çift bulundurmayı düşünün. Ayrıca reçeteli gözlük kullananlar için, sürüş sırasında güneş parlamalarından korunmanıza yardımcı olacak özel gözlükler yaptırabilirsiniz.

Klima

klimalar

Yaz aylarında klimasız araç kullanmak imkansızdır. Bu yüzden aracınızın ortalama iç sıcaklığı 10 dereceden daha az olması gerekir. Serin ve rahat bir şekilde yolculuk için klima bakımınızı aksatmamalısınız.

Yaz Sürüş Güvenliği İpuçları

Yukarıda belirtilen sıcak yaz havaları için araba sürme ve bakım ipuçlarının yanı sıra, sıcak havalarda araç kullanırken sizi sağlıklı tutacak bazı özel yaz sürüş güvenliği ipuçları.

Eski silecekleri değiştirerek güneş ışığından kaçının ve ön camı temiz tutun.

Vücudunuza göre molalar verin. Örneğin, beliniz ağrıyorsa, bu tür sorunları olmayan birine kıyasla uzun bir yolculukta daha fazla mola vermeniz gerekebilir.

Araçtan çıkmadan önce klimayı kademeli olarak artırın. Güneşte biraz zaman geçirdikten ve araca girdikten sonra yavaşça azaltarak sıcaklıktaki ani değişimleri önleyin. Sıcaklıktaki sık ve ani dalgalanmalar sağlığınızı kötü etkileyebilir.

Mümkün olduğunca arabayı gölgeye park etmeye çalışın.

Kendinizi kötü hissediyorsanız araç kullanmaktan kaçının ve uygun tıbbi yardım alın.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here