Sıfır Araç Almak Yerine, İkinci Elde Yapabilecekleriniz !

0
955

Sıfır araç fiyatları orta da… Yüksek döviz kuru ve vergiler neticesinde sıfır arabaların fiyatları oldukça yüksek bir konumda.

Bu durumda araç alacaklar ince eleyip sık dokuyor ve ödeyeceği yüksek bedelleri karşılığında iyi bir model almak için elinden geleni yapıyor.

Özellikle Premium diye adlandırılan , lüks sınıftaki araçlara sahip olmak isteyen kişilerin ödemesi gereken fiyatlar 1.000.000 TL’yi geçti.

Bugün sizler için farklı bir derleme yaptık.

Ortalama olarak uygun fiyatlı ve lüks sınıftaki bir araç için ödeyeceğiniz bedelle , ikinci el bir araç alıp, kalan bedelle yapabilecekleriniz ile ilgili bir içerik oluşturduk.

Hobilerinize göre şekillendirebileceğiniz bu düşünceyi aklınızın bir köşesine not ediniz. 🙂

1Uygun Fiyatlı Sıfır Araç Ve Lüks Sınıf Araçların Ortalama Fiyatları

Yaşadığımız salgın neticesinde değişkenlik gösteren ekonomik göstergeler , döviz kurlarındaki yükselmeler, üretim ve lojistik konusundaki sıkıntılar farklı bir dönemi bize yaşatıyor.

Uygun fiyatlı araçların fiyatları ile ilgili içeriğimizi okuduysanız gördünüz ki, uygun fiyatlı araçlara, uygun fiyatlı demek pekte kolay olmuyor. 🙂

Bugün piyasa da alınabilecek en uygun fiyatlı B ve C segmenti araçlara baktığımızda ortalama 150.000 tl baz donanımlı bir araç için ödemeniz gereken bedel olarak karşımıza çıkıyor.

Orta seviyedeki diyebileceğimiz bir araç için ortalama 300.000-400.000 TL bandına kadar çıkmak, lüks donanımlara sahip premium denilen araçlardan almak isterseniz fiyatlar 1.000.000 TL`yi geçiyor.

Peki İkinci El Bir Araç Alıp, Artan Parayla Neler Yapılabilir ?

2Karavan ? Motosiklet ? Off-Road ? Yayla veya Yazlık ?

Aslında sıfır bir otomobil alacağınız parayla , hem ikinci el bir araç hem bir karavan alabilirsiniz. 🙂

Kulağa hoş geliyor değil mi ?

Örneğin: Sıfır kilometre alacağınız bir Opel Corsa yerine , 10-15 yaşındaki bir Opel Corsa , üzerine bir Çekme Karavan ve üzerine bir motosiklet alabilirsiniz.

sıfır araç

Bugün Opel Corsa almak için ödemeniz gereken ortalama bedel 150.000 tl’nin üzerinde olacağından, 2010 model bir Corsa alıp ortalama 30-40 bin Tl civarında bulabileceğiniz güzel bir karavan alabilirsiniz.

Üzerine kalan para ile ortalama 10.000 tl ile satılan, şehir içinde B sınıfı ehliyetle kullanılan bir motosiklet alabilirsiniz.

Sıfır araç fiyatlarının bu kadar yüksek olduğu zamanlarda, hobileriniz için kendinize daha fazla zaman ayırabilirsiniz.

3Sıfır Araç Mı ? Bağ, Bahçe, Tarla Mı ?

Elbette ikinci el araç fiyatları da oldukça yüksek bugünlerde…

Ama sıfır araç fiyatları uçuk bir noktaya geldi denebilir.

Sıfır bir Lüks araç almak yerine küçük bir bahçe alıp organik sebzeler yetiştirmek istemez misiniz ?

sıfır araç

Yapılabilecekler kişinin hayal gücüne kalmakla beraber, ikinci el temiz bir araç alıp hem araba sahibi olup hem de yaşam kalitenizi artıracak yatırımlar yapabilirsiniz…

İkinci el ilanlarımız için tıklayın.

Tekerinize Taş Değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here