Şimdiye Kadar Üretilen En İyi ve En Kötü Toyota Modelleri…

Toyota, pazarı analiz eder ve müşterilerin araba, kamyon, SUV veya minibüste istediklerini, ihtiyaç duyduklarını sunar. Bu nedenle şu anda dünyanın en büyük otomobil üreticisidir. Ayrıca Toyota genellikle sahip olma maliyetine sahip övgüler ve en yüksek yeniden satış değeri ödüllerine sahiptir. Şirket her zaman güvenilir araçlar üretme taahhüdü hakkında güçlü bir açıklama yapmaktadır. Her şey otomobil müşterilerine değerli bir şey vermekle ilgilidir. Toyota’nın hemen hemen her modeli oldukça sağlam ve güvenilirdir. Bu yüzden kötü diyebileceğimiz modeller bile diğer markaların üzerinde olmayı başarmaktadır. “En İyi ve En Kötü Toyota Modelleri” sıralamasını yaptığımız içeriğimizde Türkiye’de ve diğer ülkelerde satılan Toyota modellerine değineceğiz.

 En iyi Toyota Modeli: Corolla AE86 En İyi ve En Kötü Toyota Modelleri

AE86, JDM kaydında GT-R’ler, Supra’lar ve NSX’ler ile sıralanır. AE86, en sportif görünümlü araç olmasa ve mütevazı bir motora sahip olsa bile sağlam küçük hatchback modelidir. Toyota AE86, tipik RWD dengesine ve şık, mekanik basitliğe sahiptir. AE86 muhteşem bir otomobil ve Initial D, driftçilerin arkadan çekişin mekaniği hakkında bilgi edinmesine yardımcı oldu. Neredeyse 30 yaşında ve belli şekillerde gösteriyor. Öyle olsa bile, bazı yeni spor arabaları sürüş hakkında bir iki şey gösterebilir. Toyota Corolla AE86 hakkında bilinmesi gereken her şeyi, içeriğimizden öğrenebilirsiniz. 

En iyi Toyota Modeli: GR Yaris En İyi ve En Kötü Toyota Modelleri

Toyota Yaris, üreticinin en küçük aracıdır. Daha küçük, daha ucuz bir paket ve saygıdeğer Corolla’nın altında durmaktadır. Yaris, aynı ideoloji, kullanışlılık ve güvenilirliğin çoğunu sunar. Bu mütevazı küçük otomobil, bir gecede adeta bir kült ikonu haline geldi. Top Gear Toyota’nın GR Yaris modeline on üzerinden on puan verdi. Bu puan, aracın ne kadar mükemmel ve eksiksiz olduğunu göstermektedir. Toyota GR Yaris hakkında detaylı yazımıza bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 

En iyi Toyota Modeli: 2000GT En İyi ve En Kötü Toyota Modelleri

Tüm zamanların muhtemelen en bilinen ve kesinlikle en değerli Toyota yol otomobilidir.  2000GT, James Bond’un “You Only Live Twice” filminde tek seferlik dönüştürülebilir bir versiyonda yer almıştır. 40 yılı aşkın bir süre sonra hala yeni nesil için spor araçların yeniden icat edilmesine yardımcı oluyor. 2000GT 1967’de piyasaya çıktığında Toyota’nın ilk “grand tourer” modeliydi. Güçlü ve güvenilir bir sıralı altı silindirli motora sahiptir. Bugün bir Toyota 2000GT, en pahalı model bir milyon doları aşan bir fiyata sahiptir. Toyota 2000GT modeli hakkında detaylı bilgiye bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

En İyi Toyota Modeli: Supra MkIV En İyi ve En Kötü Toyota Modelleri

Tamamen yeniden tasarlanmış bir Supra’dan daha iyi ne olabilir? Tabii ki, Turbo modunda tamamen modifiye edilmiş bir Supra! Supra, 1993 yılında Birleşik Krallık’ta piyasaya çıktı ve o zamandan beri modern bir otomotiv klasiği haline geldi. Arabanın beygir gücünü 320 artırdılar ve ona altı ileri manuel şanzıman eklediler. Çift turboşarjlı Toyota Supra, 1.600 kg’dan daha hafiftir ve 4.9 saniyede 100 kilometre hıza ulaşabiliyordu. Bu arabanın ayrıca kişiselleştirmesi kolay, inanılmaz rahat ve iyi tasarlanmış olduğu söyleniyor. Tek dezavantajı, arabanın işletim maliyetidir. Toyota Supra Mk4 hakkındaki detaylı bilgiye bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

En Kötü Toyota Modeli: Camry Solara En İyi ve En Kötü Toyota Modelleri

Türkiye’de satılmadığı için şanslı olduğumuz modellerden biri olan Toyota Camry Solara, kağıt üzerinde, Toyota Solara harika bir araç gibi görünüyor. Ayrıca güvenilir ve güçlü bir arabadır. Ancak arabanın kullanışı yavaş ve uyumsuzdu. Yurt dışındaki kullanıcıların şikayetlerine baktığımız zaman açılır tavanlarının çoğu zaman düzgün çalışmadığını ve sık sık sızdırdığını görmekteyiz. Ayrıca oldukça fazla mekanik probleme sahiptir.

En Kötü Toyota Modeli: 2006 Celica GT

Yedinci nesil Celica, hızlı, dört tekerlekten çekişli Celica’nın altın çağının ardından gelmiştir. Bu, her zaman hoşumuza giden bir arabadır. Sürmesi eğlenceli bir araba ama önceki modellerin gücünden yoksundur. Tasarım olarak oldukça dikkat çekici ve eğlenceli dursa da mekanik anlamda bazı problemlere sahiptir. Ayrıca rakiplerinin gerisinde kalmaktadır. Celica GT, Toyota ve Yamaha arasındaki başarısız bir işbirliğinden kaynaklanmıştır. Kırmızı çizginin altında sürekli kırılma ve yavaş performansa eğilimliydi. Hızlı gibi görünseler de 2000’lerin ortalarındaki Celicas bundan çok uzaktı. Toyota Celica hakkında daha fazla detaylı bilgiye ulaşmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

İkinci El Toyota İlanları  

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here