Soğutma Sistemi Yıkaması Nasıl Yapılır?

1
846

Soğutma sistemi, motorunuzun aşırı ısınmasını önlemek için tasarlanmıştır. Bir su pompası, ısıyı yanma odasından uzağa aktarmak için motor boyunca soğutma sıvısını dolaştırır ve ardından radyatöre doğru yol alır. Soğuduktan sonra motora geri döner. Zamanla soğutma sıvısı, hassas soğutma sistemi bileşenlerine zarar verebilecek ölçek, pas ve diğer kalıntılarla kirlenebilir ve belirli aralıklarla değiştirilmesi gerekebilir. Soğutma sistemi yıkaması bu pisliği giderir ve maksimum verimlilik için sistemin yeni soğutucu ve damıtılmış suyla doldurulmasına izin verir.

Soğutma Sistemi Yıkaması Nasıl Yapılır?

Tamirci, soğutucuya bir soğutma sistemi temizleyicisi ekleyecek, temizleyicinin tüm sisteme eşit şekilde dağılmasını sağlamak için aracı çalışma sıcaklığına getirecektir. Alt radyatör hortumu daha sonra soğutucunun boşaltılmasına izin vermek için çıkarılacaktır. Boşaldığında, kalan kalıntıları ve temizleyiciyi temizlemek ve tıkanıklıkları kontrol etmek için sistem bir hortumdan suyla yıkanacaktır. Radyatör hortumları yeniden takılacak ve sisteme taze bir soğutucu ve damıtılmış su karışımı eklenecektir.

  1. Radyatöre soğutma sistemi temizleyicisi ekleyin
  2. Motoru çalıştırın ve çalışma sıcaklığına ulaşmasına izin verin
  3. Alt radyatör hortumunu ve tahliye tapasını çıkarın, eski soğutucuyu boşaltın
  4. Kalıntıları gidermek için sistemi suyla yıkayın
  5. Radyatör hortumunu ve tahliye tapasını yeniden takın
  6. Yeni soğutma suyu ve damıtılmış su ile yeniden doldurun
  7. Soğutma sistemindeki havayı boşaltın, sızıntı olup olmadığını kontrol edin
  8. Doğru çalıştığını kontrol etmek için test sürüşü yapınSoğutma Sistemi Yıkaması

Hatırlanması Gerekenler

Bazı yeni araçlar, 10 yıla veya 200.000 km’ye kadar dayanabilen “uzun ömürlü” soğutma sıvısı ile doldurulur. Aracınızda ne tür bir soğutma sıvısı bulunduğundan ve değişim için önerilen aralıklardan emin değilseniz kullanıcı el kitabınıza bakın.

Birçok yeni araç, düşük soğutma suyu seviyesi sensörleri ile donatılmıştır ve soğutma suyu seviyesi düşükse bir uyarı görüntüler. Bu ışığı görürseniz, soğutma sisteminizi mümkün olan en kısa sürede kontrol ettirmek, aracınızla ilgili herhangi bir sorunu bulmanıza yardımcı olacaktır.

Soğutma Sistemimin Yıkanması Ne Kadar Önemlidir?

Aracınızın doğru çalışması için soğutma sisteminizi iyi durumda tutmak zorunludur. Soğutma sistemi yıkanmazsa ve soğutma sıvısı önerilen aralıklarla değiştirilmezse, soğutma sistemi bileşenlerinde ciddi ve pahalı hasarlar meydana gelebilir ve bu da motorun aşırı ısınmasına neden olabilir.

2. El Otomobil İlanları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here