Sunroof Bakımı Nasıl Yapılır?

0
2950

Sunroof eski zamanlarda tam bir premium ikonuydu. Çünkü sunrooflu araç yok denecek kadar azdı. Ancak son zamanlarda teknolojinin gelişmesiyle sunroof maliyeti azaldı. Bu durum sunroof opsiyonunu daha alınabilir kıldı. Yani yeni araçların bir çoğunda sunroof mevcuttur. Ancak sunroof bakım ve arıza onarımlarını yaptırmak için yetkili servisler dahi yetersiz kalabiliyor. Bu durum büyük şehirlerde problem oluşturmasa da küçük şehirlerde sunroof ustası bulmak problem olacaktır. Sunroof bakımını zamanında yapmak arıza ihtimalini en aza indirecektir. Sunroof bakımı hakkında bilgi verdik.

Bakım ve Temizlik için Sunroofun Açık olması gerekir.

Sunroof açık vaziyetteyken yapılan bu bakım ve temizliğin aşamalarını sıraladık.

Kızak Temizliği

Sunroof Bakımı
Sunroof Kızağı

Bilindiği üzere sunroof kızaklar üzerinde hareket eder. Rahat hareket etmesi için kızaklar yağlıdır. Kızaklardaki bu yağın üzerine tozların ve pisliklerin yapışmasıyla orada bir katman oluşur. Sunroof Bu kirli katman üzerinde hareket ettiği için zamanla zorlanır. Hatta halat kopabilir. Sunroof’un ayakları kırılabilir. Düzenli olarak bu kızakların bez yardımı ile temizlenmesi gerekir. Temizlerken dikkatli hareket etmek gerekir. Sunroof parçaları hassas parçalardır. Herhangi bir yerine zarar vermek büyük masraflara yol açabilir.

Sunroof Yağlama işlemi

Sunroof Bakımı
loctite Multi – Spray

Sildiğiniz kızaklarda sunroof’un rahat çalışabilmesi için yağlamanız gerekir. Yağ kaydırıcı yapısıyla sunroof ile kızak arasındaki sürtünmeyi azaltır. yağlama işleminde birçok markanın üretmiş olduğu yağlayıcıları kullanabilirsiniz. Ben kendi aracımda loctite markasının Multi-Spray ini kullanıyorum gayet de memnunum yağlamasının yanı sıra hem temizliyor hem de nemi uzak tutarak paslanmaları da engelliyor. Bazı araçlarda sunroof halatının bir kısmı gözükür. Gözüken kısımdan halatı yağlamak da faydalı olacaktır.

Sunroof Motoru Bakımı;

Sunroof Bakımı
sunroof – motor

Sunroof motorunun konumu araçtan araca değişebilir. Bazı araçlarda sunroof’un ön kısmında olduğu gibi eski Mercedes`ler de arabanın sol arka kısmındadır. Yılda 1 kez sunroof motoru ve halatın temizlenip yağlanması gerekir. Ancak bu işlemin işi bilen biri tarafından yapılması gerekir. Sunroof parçalarının hassas olduğundan bahsetmiştik. Kırılabilecek birçok parça olduğu için yılda yapılması gereken iki bakımdan birini kendiniz yapabilirsiniz diğeri için bir uzmana gitmeniz gerekir.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here