Susuz Oto Yıkama Nedir? Nasıl Yapılır? Bu yazımızda susuz oto yıkamanın ne olduğunu ve arabaya zarar verip vermeyeceğini açıklayacağız. Ayrıca normal sulu yıkamalara göre neden daha iyi olduğunu da söyleyeceğiz. Eminiz ki çoğunuz bir kere susuz oto yıkama ürünü kullandığınızda arabanızı su ile yıkamayı ve yıkatmayı bırakacaksınız.

Arabanızın boyasının çıkmaması ve boya süresini uzatmak için arabanızı yıkamak çok önemlidir. Ayrıca susuz araba yıkama işi bitirmenin en hızlı ve kolay bir yoludur. Ama tam burada önemli bir soruyu sormamız gerekir, susuz oto yıkama nedir? Kulağa böyle geliyor; kısaca su kullanmadan araba yıkamanın bir yöntemi. Bazıları için garip bir sihir gibi gelebilir ve diğerleri için arabanızın boyasını çizmemenin kolay bir yolu gibi gelebilir. Ancak, arabanız için en iyi neyin işe yarayacağını bilmeniz için şu anda piyasada bulunan bazı ürünlerin yanı sıra susuz yıkama sürecini de inceleyelim.

Susuz Araba Yıkamanın Faydaları Var Mıdır? Varsa Bunlar Nelerdir?

Susuz bir araba yıkama yöntemi kullanmanın ana faydalarından biri, arabanızı bir çırpıda yıkayabilmenizdir. Bir apartman dairesinde yaşıyorsanız ve bir su kaynağına erişiminiz yoksa bunu bir düşünün. Ayrıca bir yolculuğa çıkıyorsanız ve arabanızı hızlı bir şekilde yıkamanız gerekiyorsa bile, arabanızı güzel ve parlak hale getirmenin en iyi cevabı susuz bir yıkama olabilir.

Susuz Oto Yıkama Nedir?

Her zaman standart ve otomatik bir araba yıkama kullanabilirsiniz. Ancak bu makineler ve büyük silindirler arabanızda kötü girdap izleri bırakma eğilimindedir ve bu da sonuçta aracın boyası için çok zararlı olabilir. Susuz bir yıkama ile işi doğru yaptığınızdan ve aracınıza zarar vermediğinizden emin olabilirsiniz.

Susuz Oto Yıkama Neleri İçerir? Neleri İçermez?

Susuz yıkama ürünleri üreten birçok farklı yıkama ürünü üreten farklı şirketler var. Ayrıca bazıları diğerlerinden çok daha iyi olsa da, hepsi teknik olarak aynı tür ürünlerden oluşuyor. Ayrıca hemen hemen hepsi aynı şeyi yapıyor. Herhangi bir susuz yıkama sisteminin ilk ve en önemli parçası, kullanılan temizlik ürünü spreyidir. Öncelikle farklı susuz yıkama spreylerinden ve sunduğu paket seçeneklerinden bahsedelim. Ve hepsinin temelde aynı şeyi yaptığını, sadece birkaçının diğerlerinden daha iyi bir parlaklık bıraktığını belirtelim.

Susuz yıkama spreylerinin hepsinde pisi ve kiri kaldıran bir temizleme maddesi vardır. Ve boyanın sonunda parlamasını sağlamak için de bir cila bulunur. Susuz yıkamanın diğer bileşenleri, gövde panellerinde hangilerini ve tekerlekleriniz için hangilerini kullanacağınızı bilmektir. Ardından bunu ideal renk kodlu çok sayıda mikrofiber havlu ile silebilirsiniz.

Susuz bir oto yıkama için ihtiyacınız olan her şeye sahip olduğunuzda, işlem ürününü arabanıza püskürtün. Ve ardından mikrofiber havlu ile silin. Daha da sonra parlaklığı artırmak için temiz bir havluyla ovalamak gereklidir. İşlem maddeleri boyayı çizmeyecek kadar yumuşak ve yıkanması kolay olduğundan mikrofiber havluların kullanılması önemlidir.

Susuz Oto Yıkama Nedir?

Daha Eksiksiz Bir İş İstiyorsanız, Bir Havalandırıcı Pompası Alın

Bulduğumuz kullanışlı araçlardan biri, kimyasalı arabanıza daha eşit ve kolay bir şekilde püskürtebilen bir havalandırıcı pompasıdır. Çoğu susuz oto yıkama şirketi, şu anda arabanızı yıkamayı rahat ve basit bir hale getirdi. Bunun için ise bir havalandırıcı pompası ve havlu koleksiyonu içeren eksiksiz bir susuz yıkama gerekmektedir.

Farklı susuz oto yıkama ve detaylandırma ürünleriyle tanınan birden fazla şirket var. Ancak tam da bu aşamada bütçeniz ve arabanız için hangi sistem ve ürünlerin en iyi şekilde çalıştığını bulmak size kalmış.

Susuz Oto Yıkama Arabanıza Zarar Verir mi?  Boyanızı Çizer mi?

Su kullanmadan tüm bu ovma ve cilalama işlemleri, doğal olarak, susuz bir yıkamanın boyanızı çizebileceğine inanmanıza neden olabilir. Ancak böyleymiş gibi olsa da, gerçek şu ki, kullanılan spreylerin tipik olarak yüksek bir kayganlığı vardır. Yeterince püskürttüğünüz ve doğrudan güneş ışığına maruz bırakmadığınız sürece (böylece çok çabuk kurumaz) sorun olmaz. Bu yüzden arabanızın boyası gayet iyi olmalıdır.

Kaynaklara göre, olası herhangi bir bozulma veya çizilme, tipik olarak yanlış teknikten veya üründeki kötü seçimden kaynaklanır. Kiri tutabilecekleri ve daha sonra boya sorunlarına neden olabilecekleri için silikon bazlı sprey kullanmayın. Aksi takdirde, arabanız için susuz bir yıkama güvenli olmalıdır.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here