Tam Kapanma Döneminde pek çoğumuz 18 gün boyunca evde kalmaya devam ediyoruz. Bununla birlikte hem fiziksel hareketliliğimiz azaldı. Hemde araç bakımları konusunda zaman yaratabilecek alanımız.

Bu bağlamda bugün sizler için hem keyifli bir içerik hem de araç bakımları ile ilgili birkaç noktaya değinmek istiyoruz.

Tam Kapanma Döneminde

1Tam Kapanma Döneminde Araç Bakımı

Bu dönemde araçlarınızda dikkat etmeniz gereken pek çok detay vardır. Bu dönemde otomobil servisleri ve tamirhaneler kapalı olacak.

Sadece lastik tamircileri açık olacak. Bununla beraber muayene istasyonları hizmet vermeye devam edecek.

Ancak muayeneden geçemeyen araçların tamirhanelere gitme imkanı olmadığından, 30 günlük ücretsiz tekrar süresini kaçırmamak için tam kapanma dönemi sonrasında tamirhane ve servislerde bir yoğunluk olabileceği konusunda korkular mevcut.

Tam Kapanma Döneminde

Araç bakımları konusunda kendi yapabileceğiniz işlemler var. Daha doğrusu, kontrol ağırlıklı işlemleri kendiniz kolaylıkla yapabilirsiniz.

  • Yağ Kontrolü
  • Su kontrolü
  • Radyatör Suyu Kontrolü
  • Fren Hidroliği Sıvısı

Motor soğukken aracınızın yağını kontrol edebilirsiniz.

Motor suyu ve radyatör suyu kontrolü %50 antifiriz ve %50 su olacak şekilde ağırlıkta kullanılmalı.

Tam Kapanma Döneminde

Antifiriz kullanımı konusunda yaşanılan bölgenin iklim şartları çerçevesinde antifiriz-su karışım oranını ayarlayabilirsiniz.

Fren hidroliği sıvısı ise, genellikle Dot3 ve Dot4 isimli ürünler ile tamamlanmalı.

Fren hidroliğinin kapağının üzerinde ya da aracın kullanım kılavuzunda önerilen ürünleri kullanmanızı tavsiye ederiz.

2Araç Bakımı Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu dönemde aracınızı kullanamayacağınız için haftada bir aracınızı 10 dakika boyunca çalıştırmanız akü sağlığı açısından önemlidir.

Aynı zamanda lastik havalarını da tam kapanma döneminde kontrol edemeseniz de daha sonrasında ilk kullandığınız zamanda kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Aynı zamanda internette satılan aracınızın 12V çıkışından beslenerek çalışan elektrikli hava kompresörü edinerek her daim aracınızın lastiklerini kontrol edebilir ve yolda kaldığınız durumlarda pratik bir çözüm olacak şekilde aracınızda bulundurabilirsiniz.

Eğer uygun ortamınız var ise, (Özel otopark, Kapalı garaj…VB) daha detaylı araç bakımı yapabilirsiniz.

Aynı zamanda detaylı temizlik yapabilir. Zamanınızı verimli kullanabilirsiniz. Elbette bu işlemleri yaparken yasak kurallarına uygun olarak sosyal temas etmeden yapmaya özen gösteriniz.

Tam Kapanma Döneminde

TRİNK SAT 

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.       

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here