Tam Kapanma Döneminde Otomobil Severlere Tavsiyeler serimiz için bu dönemde blog sayfamızı takip edebilirsiniz. Aracını seven bir kitle olarak bu dönemde aracı ile ilgilenmek isteyen pek çok kullanıcı olduğunu biliyoruz.

Bu bağlamda, süreci otomobilini güzelleştirmek ya da bakımlarını yapmak isteyen kimseler için tavsiyeler içeren içeriklerimiz blog sayfamızda yer alacak.

Tam kapanma

1Tam Kapanma Döneminde Arabamıza Neler Yapabiliriz?

Özellikle bu tip aktiviteleri yapacağınız ortam uygun bir alan olmalıdır. Tam kapanma kurallarına uygun olarak kişisel garajımızda ya da kişisel bahçemizde yapmamız gerekiyor.

Herhangi bir şekilde evden çıkarak ya da sosyal iletişim kuracağınız bir durum içinde olmamanız gerekiyor. Uygun ortam olması durumunda aracımızı öncelikle güzelce bir yıkayabiliriz.

İç ve dış olarak temizlik bu dönemde keyif alacağımız etkinliklerden birisi olur. Elbette tüm yapacağımız işlemler uygun ortam olması durumunda çeşitlendirilebilecek aktiviteler oluyor.

Uygun bir ortam olması durumunda aracınızın periyodik bakımlarını bile tamamlayabilirsiniz.

Bu konuda internet üzerinden satılan seyyar pasta-cila ekipmanlarını da inceleyebilirsiniz.

2Pasta-Cila Zamanı!

Bu kapanma döneminde aracınızı gölge bir alanda muhafaza edebiliyor ve pasta-cila yapmak için polisaj makinası gibi ekipmanlarınız var ise güzel bir etkinlik yapabilirsiniz.

Blog sayfamızdan bu konu ile alakalı pek çok içeriğe ulaşabilirsiniz. Pasta-cila uygulamasının pek de kolay olmadığını bilmeniz gerekiyor.

Yanlış uygulamalar ile aracınızın boyasına ciddi zararlar verebileceğinizi hatırlatmak isteriz.

O sebeple öncesinde ciddi bir araştırma yapmak ve araç üzerinde uygulamadan önce farklı parçalar üzerinde bir alıştırma çalışması yapmanızı öneririz.

3Tam Kapanma Döneminde Araç Kontrolleri Nasıl Yapılır?

Sokağa çıkmanın yasak olduğu bu dönemlerde, aracınızın yağını, motor ve radyatör suyunu, fren hidroliğini kontrol edebilirsiniz.

Buna ek olarak lastik havalarını da kontrol edebilirsiniz. Motor yağını kontrol ederken motor sıcaklığının düşük olması gerektiğine dikkat ediniz.

Yani aracınızı belli bir süre kullanmadıktan sonra ve motorun tamamen soğuduğundan emin olduğunuz zaman yağını kontrol ediniz.

Motor sıcakken yapacağınız kontrollerde kendinizi yaralayabilirsiniz. Motor ve radyatör suyunun %50 su %50 antifriz şeklinde karışımla kullanabilirsiniz.

Yaşadığınız bölgenin soğukluğuna göre antifriz su karışımını değiştirebilirsiniz. Fren hidroliği genellikle Dot3 ve Dot4 fren hidrolik yağı kullanılacak değiştirilir.

Bu tip kolay kontrolleri yapabilir ve boş zamanınızı değerlendirebilirsiniz.

Tam kapanma

İkinci El Otomobil İlanları

Tekerinize taş değmesin.

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here