Tam Kapanmada Yapılabilecek İşlemler | Detaylı Temizlik

0
1039

T.C İçişleri Bakanlığı tarafından 26.04.2021 tarihinde yayınlanan ‘Tam Kapanma’ konulu genelge ile hali hazırda uygulanmakta olan kısmi kapanma tedbirlerine ek olarak 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan itibaren 17 Mayıs 2021 Perşembe günü saat 05.00’e kadar sürecek ülke genelini kapsayacak şekilde tam kapanma uygulaması başlatıldı. 17 günlük sokağa çıkma kısıtlaması biz otomobil severler için oldukça büyük bir şanstır. Bu vakti otomobillerimizi güzelleştirmek için kullanabiliriz. Tam Kapanmada yapılabilecek işlemler serisinde sizler için detaylı temizlik ve püf noktalardan bahsettik.

Tam Kapanmada Yapılabilecek İşlemler

Tam Kapanmada Yapılabilecek İşlemler | Detaylı Temizlik

Covid-19 salgının artış göstermesi ile birlikte önlemler sıkılaştırılmaya başlanmıştır. Önlem kapsamında son olarak 17 günlük Tam kapanma yürürlüğe girmiştir. Bu süreyi otomobilimiz ile harcayıp bu süreci değerlendirebiliriz. Detaylı temizlik, oldukça uzun süren bir iştir. Ayrıca detaylı temizlik yapıldıktan sonra da aracın bir süre beklemesi gerekir. Yaklaşık 2 gün süren bu süreç zaman problemi sebebiyle yapılamamaktadır. Biz Detaylı Temizliği 3 gün olarak anlatacağız. Tabi ki bu durum size kalmıştır. Dilerseniz 1 günde de bitirebilirsiniz. Öncelikle ihtiyaç duyduğumuz malzemeler.

  • Detaylı Temizlik Sıvısı (Asprin türevi)
  • Mikrofiber Bez
  • Sünger
  • Kova
  • Halı Yıkama Makinesi(Olmasa da olur)

Detaylı Temizlik 1.Gün

Tam Kapanmada Yapılabilecek İşlemler

Detaylı temizlik işleminde ilk gün yapılması gereken ilk iş koltukların sökülmesidir. Koltuklar Sökülüp araçtan dışarı çıkarılır. Dışarıda koltuklara temizlik sıvısı sıkılır. Kovadaki su ile sünger ıslatılarak ovmaya başlanır. Koltuktaki kirler yavaş yavaş çözülür. Çözülmüş olan kirli su, halı yıkama makinesi ile vakumlanır. Koltuklar Kurumaya bırakılır.

Detaylı Temizlik 2.Gün

Tam Kapanmada Yapılabilecek İşlemler

Aracın tavan döşemesi, kibar bir şekilde temizlik sıvısı ve sünger vasıtasıyla köpürtülür ve makine ile çekilir. Aracın taban halısı, temizleyici sıvı ile koltuklara yapılan işlem ile aynı şekilde temizlenir. Kapı döşemeleri de aynı işlemlere tabi tutulur. Aracın göğüs bölümü nemli bir bez ile temizlenir ve kurutulur. Araç bir süre havalandırılır.

Detaylı Temizlik 3. Gün

Tam Kapanmada Yapılabilecek İşlemler

Aracın camları temizlenir. Sonrasında yapılması gereken ise koltukların montajıdır. Koltuklar yerine takılınca işlem bitmiş olacaktır. Bu işlemler yapıldığı takdirde araç içerisinin atmosferinin dahi değiştiğini fark edeceksiniz. 6 ayda bir bu işlemi yapmak aracınızdaki sürüş keyfini dahi arttıracaktır.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here