Tampon Boyatmak Mantıklı Mı? Tampon Boyatma Maliyetleri

0
5342
tampon boyatmak

Plastik olduğu için önemsenmese de aracınızın estetik açıdan önemli bir parçası olan tamponlar hak ettiği değeri görmeyebiliyor. Maddi hasarlı kazalarda en çok zarar gören parçalardan olan tamponlar, büyük bir kaza olmadığı sürece değişmeden tamir edilebiliyor. Ancak kaza haricinde de taş atıkları, kaldırıma sürtmeler veya zamanla yıpranma nedeniyle bakıma ihtiyaç duyabiliyor. İkinci el otomobil piyasasında hayli önemli olan kaporta durumuna da pek etkisi olmamasına rağmen, plastik tamponları genelde iyi bir kondisyonda olmuyor. Peki gerçekten tampon boyatmak mantıklı mı, tampon boyatma maliyetleri nasıl, tampon almak mı tamir etmek mi sorularına cevap vereceğiz.

Tampon Boyatmak Mantıklı Mı?

tampon boyatmak

Aracınızın en önünde ve en arkasında yer alan parçalar olan tamponlar, aracınızın görsel açıdan tamamlayıcıları konumunda. Kaporta durumu mükemmel olan bir aracın tamponları çizik ve soluk ise mükemmel bir uyum sağlanamıyor. O nedenle tampon boyatmak bir ihtiyaç haline gelebiliyor. Otomobilinizin diğer kaporta aksamının aksine plastik oldukları için boyanması ikinci el değerine sınırlı bir etkisi oluyor. O nedenle tampon boyatmak pek de mantıksız değil, çünkü cüzi bir ücret karşılığında vereceği hazza değer.

Tampon Boyatma Maliyetleri?

Tampon boyatma maliyetleri için genelde standart fiyatlar belirlense de bu parçanın boyuna ve boyanın rengine göre değişebiliyor. Nadir bulunan renk kodları için daha fazla ücret ödemeniz gerekiyor. Kabaca tampon boyatma fiyatlarının 350 liradan başladığını söyleyebiliriz. Ancak tamponun kondisyonu da önemli, bazı parçalar boya öncesi tamir gerektirebiliyor. Ancak eğer yeni bir tampon alıyorsanız, boya masrafını da bütçeniz dahilinde düşünmeniz gerekir.

Tampon Değiştirmek mi, Tamir Ettirmek mi Avantajlı?

tampon boyatmak

Plastik oldukları için aracın metal aksamına göre daha uygun fiyatlarda bulunabilen yedek parçalar tampon değişimini de cazip kılıyor. Neticede sıfır ve yeni bir tamponunuz olabilir. Ancak tampon alırken aracınızın renk koduna uygun şekilde boyanması gerekeceği için bu maliyeti de göz önünde bulundurmak gerekir. Ayrıca yan sanayi tamponların orijinal tampon gibi %100 uyum sağlayamayabiliyor. Girintiler ve çıkıntıları göze alıyorsanız bu tarz bir değişim yapabilirsiniz. eğer orijinalci iseniz son ana kadar tamir seçeneğini tercih edin. Çünkü orijinal parçalar pahalı olduğu gibi tampon tamiri de oldukça ucuz ve kullanışlı. Aracınıza da herhangi bir zararı yok.

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here