Tampon Braketi Nedir? Tampon Braketi Fiyatları

0
3839
tampon braketi

Otomobil tamponları; kaza esnasında, park sırasında veya yoldaki taş fırlamaları sonucu en çok zarar gören aksamlardan biri. Özellikle küçük çaplı kazalarda bile darbeyi absorbe etmesi için esneyen tamponları, beraberinde birçok parçaya da zarar verebiliyor. Far ayakları, tampon takozları ve tampon braketleri de bunlardan bazıları. Tampon braketi nedir, ne işe yarar, tampon braketlerinin fiyatları nasıldır sorularına cevap vereceğiz.

Tampon Braketi Nedir?

Tampon braketi, otomobillerde plastik tamponun tırnaklarının geçirildiği ve tamponun otomobile sabitlendiği yuvaya denir. Tampon braketinin kırıldığı durumlarda tampon otomobile takılamaz. Bu durumda tampon braketinin yenisinin alınması gerekecektir.

Tampon braketleri özellikle önden kaza yapan araçlarda plastik tampon esnediği için genellikle kırılır. Kırılmasa bile kaza esnasında yaşanan esnemeden dolayı yuvalar zarar görebilir. Eğer tampon büyük oranda takılabiliyor ise zarar gören kısım plastik tamiri ile onarılabilir. Ancak parçanın büyük kısmı zarar görmüş ise değiştirilmesi daha sağlıklı olur.

Tampon Braketi Ne İşe Yarar?

Tampon braketleri, tampon tırnaklarının geçirildiği yuvaya denir. Otomobilin tamponunun takılabilmesi için gerekli olan bir parçadır. Kırılması halinde yenisinin alınması gerekir. Plastik bir aksam olduğu için makul fiyatlara satılan bu parça, otomobilin görüntüsünü de etkiler. Eğer tamir edilir ve yuvalar düzgün yapılmaz ise aracın tamponu yamuk görünebilir. O nedenle hasar durumunda tamir etmek yerine genellikle değiştirilir.

Tampon Braketinin Maliyeti

Plastik bir aksam olduğu için oldukça uygun fiyatlara alınabilen tampon braketinin fiyatları otomobile göre değişiyor. Minimum 20 liradan başlayan fiyatlar 150 liraya kadar çıkabiliyor.

İkinci EL Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here