Ana Sayfa Danışman Tesla, Kaliforniya’daki Model 3 Üretimini Durdurdu!

Tesla, Kaliforniya’daki Model 3 Üretimini Durdurdu!

0
1048

Tesla, Kaliforniya’daki Model 3 Üretimini Durdurdu! Tesla, işçilere Kaliforniya’daki araba montaj fabrikasında bazı üretim bantlarını geçici olarak durduracağını söyledi. İddialara göre Fremont’taki Model 3 üretim hattındaki işçilere hatlarının 22 Şubat’tan 7 Mart’a kadar kapalı olacağı söylendi. Bilginin gizli olması nedeniyle kimliklerinin açıklanmasını istenmeyen kişiler tarafından yapılan açıklamaya göre etkilenen personele 22-23 Şubat için ödeme yapılacağı ve 28 Şubat, 1, 2 ve 3 Mart için ödeme yapılmayacağı söylendi.

Üretimin durması nedeniyle Tesla’nın ne kadar hacim veya gelir kaybedeceği de belirsizliğini korumaktadır. Üretim hattı kesintileri otomobil üreticileri için alışılmadık bir durum olmasa da şirketin gelirlerini negatif yönlü etkilemektedir. Tesla, geçen ay otomobil üreticilerinin en büyük sorunlarından biri olan yarı iletken probleminin, Tesla’nın üzerindeki etkilerini azaltmaya çalıştığını ve bu yıl küresel araç teslimatlarını % 50’den fazla artırmayı beklediğini söylemiştir. Elon Musk’ın 2030 yılına kadar yılda 20 milyon otomobil satmak istemesi ve hedefine ulaşması için şirketin aksamalardan ve üretim problemlerinden kaçınması gerekmektedir.

Tesla, Çin’den Japonya ve Fransa pazarlarında çeşitli modellerinin fiyatını 14 kez düşürdü. Tesla, ürettiği araçların fiyatlarının rakiplerine göre pahalı olması ve iddia ettiği satış rakamlarının altında kalmasından dolayı zor günler yaşayabilir. Fremont fabrikası, yıllık toplam 500.000 Model 3 ve Model Y üretim kapasitesine sahiptir. Tesla, geçen ay küresel bir yarı iletken parça sorunun geçici bir etkiyle karşılaşabileceğini söyledi. General Motors Co, Volkswagen AG ve Ford Motor Co da dahil olmak üzere birçok otomobil üreticisi, yarı iletken parça eksikliğinden etkilendi ve üretimlerini askıya almak zorunda kaldı.

Tesla, Kaliforniya’daki Model 3 üretimini durdurmasının ardından uzmanlar tarafından Tesla’nın araç satış rakamlarında istediği başarıyı elde edememesinin, şirketi zor duruma sokmuş olabileceği düşünülmektedir. Bir diğer seçenekte küreselde meydana gelen parça ve çip problemlerinin, Tesla’yı da etkilediği düşünülmektedir.

İkinci El Tesla İlanları

İkinci El Otomobil İlanları

HENÜZ YORUM YOK