Tesla Modellerine Ne Kadar Güvenebiliriz? Tesla Modelleri Güvenilir mi? İşte Tesla’nın güvenilirliği hakkındaki her şey…

Elektrikli otomobillerin popülaritesi her geçen gün artıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 2 milyon elektrikli araç yollarda kullanılmaktadır. Bu durum ülkelerin ekonomik durumları, insanların refah seviyeleri ve alım güçleriyle ilişkilidir. Siyasete ve toplumların yaşam biçimlerinin karşılaştırmasına girmeden konumuza dönelim ve Tesla, en fazla elektrikli aracı büyük bir farkla bu yıl sattı.

Tesla fabrikasından çıkan ilk araba kısa ömürlü model Roadster’dı. Tesla’nın ilk ve tamamen elektrikli ürünü olan Model S’ye hazırlamak için yeterli övgü toplayan Lotus Elise benzeri iki kişilik bir koltuk araçtı. Ayrıca 2012 yılından beri lüks beş kapılı hatchback markanın temel unsuru olmuştur. Yedi koltuklu, martı kanatlı kapılarıyla Model X ve giriş seviyesi Model 3 daha yakın zamanda satışa sunuldu. Birçok tüketici hala fiyatlandırma, seçim ve ücretlendirme konusunda endişe duyuyor. Ancak bu engeller ortadan kalkıyor ve dünyanın gelişmiş hükümetleri, halklarına milyonlarca dolarlık teşvikler sunarak, elektrikli araç kullanımının popülerleşmesini sağlıyor. Örnek olarak Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Biden on milyarlarca teşvikle işleri hızlandırmayı planlıyor.

Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın CEO’su Elon Musk liderliğindeki kurumsal bir ilerlemeyi, yanan arabaların viral raporlarını ve diğer kendi kendine kabul edilen kalite kontrol zorluklarını içeren zorlu bir yılın ardından, tüketici raporlarının en güvenilir otomobil üreticileri listesinde Tesla’nın düşüş yaşadığını gördük. Çoğu araba alıcısı için güvenilirlik en önemli faktördür. Tüketici Raporları, markanın şu anki modeli olan Tesla Model S’yi genel performans açısından şimdiye kadar sürülen en büyük iyi elektrikli otomobil olarak adlandırdı. Ancak anketleri ortalamanın altında güvenilirlik gösterdiğinden dolayı Tesla’nın elektrikli araç modellerinde güvenilirlik problemi karşımıza çıkıyor.

Tesla’nın Güvenilirlik DerecesiTesla Modellerine Ne Kadar Güvenebiliriz?

Geçen yıl, Amerika’daki tüketici raporları, 1 trilyon doların üzerinde piyasa değeri olan elektrikli araç üreticisi Tesla’yı 28 marka arasında 27. sıraya koydu. Araştırma, bir önceki yıl araç sahiplerinin araçlarında neyin yanlış gittiğini inceliyor ve bu bilgileri, büyük otomobil üreticilerinin gelecek modellerinin ne kadar güvenilir olacağını tahmin etmek için kullanmaktadır. Tüketici raporlarının araç test uzmanları, Model S test arabalarında ilk elden birçok hata ve sorunla karşılaştı. Ayrıca yabancı basındaki birçok farklı test uzmanı, Tesla’nın test araçlarında benzer sorunlarla karşılaştı ve 18 ayda üç kez elektrik motorunu değiştirmek zorunda kalan kullanıcılar oldu. Açık olmak gerekirse, uzmanlar Tesla’nın motorunun değiştirilmesinin, sorunları çözmenin en basit yolu olduğunu ve bir benzinli motoru onarmaktan veya değiştirmekten çok daha kolay olduğunu iddia ediyor. Ancak araçların elektrikli motorlarındaki problemler, yine de büyük bir problemdir ve çözümlemesi zaman alır.

Tesla araçlarında endüstri için oldukça güvenilir olduklarını iddia etse de birçok yabancı rapora göre Tesla sahipleri, araçlarının ufak veya büyük sorunlar çıkardığını iddia etmektedir. Geçen yıl yayınlanan bir “Elektrikli Araç Güvenilirlik Anketinde” yer alan 33 marka arasında Tesla 30.Sırada yer aldı. Ancak elektrikli otomobil markası çalışmanın standartlarına uymadığı için organizasyon diğer büyük üreticilerle kıyaslamıyor.

Tesla Modelleri Güvenilir mi?

Tesla, zaman içinde ürünlerinin kalitesini istikrarlı bir şekilde iyileştirdi. Ayrıca şimdi yapılan otomobillerin beş yıl önce yapılan otomobillere kıyasla farkını görebilirsiniz. Ancak yine de Tüketici Raporlarının güvenilirlik ve güvenilirlik derecesinde zayıf bir sırada yer alıyor. Tesla, elektrikli otomobillerin başarılı olabileceğini göstermesiyle tanınıyor. Öte yandan, güvenilirliği ile ön plana çıkmamaktadır. Tüketici Raporları verileri, bunların çoğunun düşük güvenilirlik derecelerine sahip olduğunu gösteriyor. Ancak bu raporlar önemsiz ve güvenilir olmamasıyla da ön plana çıkmaktadır. Tesla modelleri arada sorun çıkarsa da modellerin hepsinin yüksek düzeyde sahiplerinden memnuniyet derecesi vardır. Ayrıca modellerin hepsi, ilk versiyonlara göre çok daha ileride ve gelişmiş olarak karşımıza çıkmaktadır. Özellikle içten yanmalı motorlara göre her zaman daha iyi olan ve pratik çözümlere sahip olan elektrikli araçlar ve Tesla modelleri, diğer araç versiyonlarına göre daha güvenilir ve sorunsuzdur. Özellikle elektrikli motor, içten yanmalı motora göre daha kolay tamir edilmekte ve daha ağır bakıma ihtiyaç duymamakta.

Sonuç olarak Tesla’nın genel güvenilirliği ve işletim maliyetleri hakkında çok az bilgi bulunmaktadır. Tesla uzatılmış garantisi satın almak, onarımlardan tasarruf etmenize yardımcı olabilir. Ayrıca düşük güvenilirlik derecesine sahip olmasına rağmen Tesla’nın müşterileriyle iyi geçinmeye devam etmesi ve müşteri memnuniyeti endeksinde üst sıralarda yer almasını sağlıyor. Müşterilerin markaya bağlılığı ve yaratıcılığını, güvenilirliğe tercih ettiğini anlayabiliyoruz. “Tesla Modellerine Ne Kadar Güvenebiliriz?” Sorusu, oldukça açık uçlu cevaplara sahiptir. Ancak genel olarak popüler araba şirketlerinden daha sorunsuz ve kolay çözüme sahip olduğunu söyleyebiliriz.

İkinci El Tesla İlanları 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here