Tofaş arıza lambaları ne anlama geliyor? Bu soruya cevap vereceğimiz yazı dizisini sizler için özel olarak derledik. Tofaş arıza lambaları bize ne anlatıyor gelin hep birlikte bakalım.

Arka Cam Rezistans Uyarısı

Bu işaret aracınızda gözükmeye başladıysa arka cam rezistans aktif demektir. Arıza olduğu anlamına gelmez. Aynı işaretli butona bastığınızda işaret sönecektir.

El Freni Çekik Uyarısı

Bu işaret el freninin çekili olduğunu size haber verir. Ancak el freni çekili değilse ve bu işaret sürekli yanıyorsa el freni sisteminde bir arıza var demektir.

Balata Uyarı Işığı

Aracınızda bu işaret yanmaya başladıysa ön fren balatalarının aşınmış demektir. En kısa sürede ön fren balatalarınızı değiştirmenizde fayda var. Ancak bu işaret her modelde mevcut değildir. Sadece bazı Tofaş modellerinde vardır.

Yağ Uyarı Işığı

Tofaş Arıza İşaretleriBu işaret aracınızda yanmaya başladıysa aracınızın yağ pompası bozuktur veya motor yağı eskimiştir. Genelde bu ışık motoru çalıştırınca söner. Ancak aracınızı sürerken bu ışık yanmaya başladıysa en kısa sürede aracı durdurun ve servisle iletişime geçin.

Akü Uyarı Işığı

Tofaş Arıza İşaretleriBu işaret aracınızla seyir halindeyken yanmaya başladıysa aküde bir sorun var demektir. Akünüz eskimiş ve değiştirilmesi gerekir. Akü yeniyse ve bu işaret yanmaya devam ediyorsa akü şarj olmuyordur alternatör da bir sıkıntı vardır. Bu durumda en kısa sürede servise gitmenizde fayda var.

Araç Sigortanızı Yaptırmayı Unutmayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here