kazaya neden olan hatalar

Trafik kurallarının amacı insanları cezalandırmak ya da kaza yapmalarına neden olmak değildir. Amaç, kazasız bir yere güvenli bir şekilde ulaşmanıza yardımcı olmaktır. Bu amaçla trafik ışıkları, yol çizgileri ve kilometre kısıtlamaları her ülke tarafından uygulanmaktadır. Caydırıcı olması için birçok trafik kuralı mali cezalara tabidir. Hatta bazı hatalardan dolayı plakalara el konulacak ve araçlar yasaklanacak. Ülkemizde her yıl 130.000’den fazla ekonomik ve can kayıplı trafik kazası meydana gelmektedir. Trafikte kazaya neden olan hatalar nelerdir? Trafik esnasında kaza olasılığını aza indirmek için hangi hareketlerden kaçınmalıyız ?

2.El Satılık Araçlar

Kazaya Neden Olan Hatalar

Alkollü Araç Kullanmak

Belki de can kaybına neden olan neredeyse tüm büyük kazaların nedeni alkollü araç kullanmaktır. Önündeki kişiyi hiç görmeden araç kullanmak ciddi kazalara neden olabilir.

Her Araçta Bulunan Sinyal Kolunu Kullanmamak

Trafikte çok basit bir şekilde etrafınızda ki herkesi uyarmak için sinyal vermek gerekmektedir. Genelde direksiyonun sol tarafında bulunan bir kol ile bunu yapabilmek mümkündür. Trafikte araç sollarken veya sağa ya da sola dönerken sinyal vermek yeterli olacaktır. Ancak birçok insan buna uymamaktadır. Bu nedenle ani bir anda yapılan dönüşler birçok kazaya neden olabilmektedir.

Hız Kurallarına İtibar Etmemek

Yollarımızda otomobil, otobüs, kamyon ve diğer motorlu araçlar için zorunlu hız limitleri bulunmaktadır. Şehirlerde bir arabanın belirlenen hızı şehirler arası iki yönlü yollarda 50 km/s ile 90 km/s arasında , bölünmüş yollarda 110 km/s, otoyollarda 120 km/s’dir. Bu sınırların aşılması durumunda ciddi kazalar meydana gelebilir.

Seyir Halinde Cep Telefonu Kullanmak

Eskiden sadece cep telefonu ile oynanırken günümüzde birçok uygulama kullanan insanlar trafikte araç kullanırken telefonları ile oynamaktadır. Bu nedenle hem kendilerini hem de etrafında ki insanları ciddi tehlikelere atmaktadır. Kısacası dikkat dağınıklığına yol açmaktadır.

Emniyet Kemeri Takmamak

Aslında her ne olursa olsun takılması gerekli olan bir parçadır. Gerek kısa bir yolculukta gerek uzun yolculuklarda insanların hayatı için önemlidir. Kazaların ne zaman geleceği hiç belli değildir. Can kayıplarına yol açmamak için kullanılması şarttır. Ülkemizde de kullanılmadığı tespit edilirse cezai yaptırımları vardır.

Takip Mesafesine Uymamak

Trafik kuralları arasında belki cezası olmayan ancak doğru şekilde uygulanmadığında kaza yapma olasılığınızı arttıran kural takip mesafesidir. Bu mesafeyi doğru şekilde uygulamayan herkes önlerinde ki aracın ani bir hareket yapması dolayısıyla gerekli fren mesafesinde olmadığından dolayı kazaya davetiye çıkarmaktadır.

2021 Trafik Cezaları Yeni Fiyatlar

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here