Triger Kayışı Değiştirilirse Motor Performansı Artar Mı?

2
4404
triger kayışı görselleri

Triger kayışı, motorunuzun çalışmasında çok önemli bir bileşendir. Eksantrik millerinin ve krank milinin mükemmel bir uyum içinde çalışmasını sağlar ve kırılma veya yıpranma riskini ortadan kaldırmak için üretici tarafından belirlenen belirli aralıklarla değiştirilmesi gerekir.
İnsanların triger kayışını değiştirdikten sonra araçlarının çok daha iyi çalıştığını söylediklerini duymak alışılmadık bir durum değil. Ancak bu teorinin arkasında bir şey var mı?

Triger kayışı değiştirilerek performansın artırması mümkün müdür?

Dedektif şapkalarımızı takma ve keşfetme zamanı!
İlk olarak, bu sistem hakkında bilgilerimizi tazeleyelim.Triger kayışı, genellikle yerleşik yüksek çekme elyafları olan bir kompozit kauçuk malzemeden yapılır.Bu, krank mili ve eksantrik mili zamanlamasını kontrol altında tutarak uzun süre yüksek stres durumlarında çalışmasını sağlar.

Triger kayışı, avara kasnakları olarak bilinen kasnaklar üzerinde çalışır ve triger kayışı gergisi aracılığıyla doğru gerilim altında tutulur. Ayrıca sistem, bazı motorlarda su pompasını, enjeksiyon pompasını ve yağ pompasını çalıştırabilir. Artık hepimiz bu sistemle gemide olduğumuza göre, motorun performansını hangi bileşenlerin artırabileceğine bakalım.
Triger Kayışı

İki ana bileşen, triger kayışı gericisi ve triger kayışının kendisi olacaktır. Önce gergiyi inceleyelim. Bazı araçlarda, triger kayışının gerginliği bir hidrolik gergi ile otomatik olarak kontrol edilir. Diğer araçlarda yeni kayış takıldığında tamirci tarafından ayarlanan manuel bir gergiye güvenilir.

Bu bileşenlerin her ikisinin de bir hizmet ömrü vardır ve değiştirilmeden çok uzun süre bırakılırsa, motor zamanın biraz dışında hareket ettiğinden motor performansında düşüşe neden olabilirler.

Bu, hidrolik gerginin yapabildiği gibi kayışta aşınma gibi ayarlamalar yapamadığı için manuel gergi daha yaygındır. İkinci olarak, triger kayışının kendisi, esas olarak eksantrik mili ve krank mili kasnaklarını kavrayan kayışın “dişleri” üzerinde yavaşça aşınabilir.
Zamanla bu noktalar triger kayışında aşınabilir ve motor zamanlamasında küçük değişikliklere yol açabilir. Bu durumu düzeltmenin tek yolu triger kayışını değiştirmektir.

Triger Kayışını Değiştirmek Motorunuzu Tam Verimli Çalıştırır

Gördüğünüz gibi, performansta DÜŞMEYE neden olabilecek bir dizi bileşen var. Bu aslında asıl sorduğumuz sorunun tam tersi – ama ikisi de bağlantılı!Zamanlama, bu bileşenler hizmet ömürleri boyunca çalıştıkça ve motor doğru zamanlamadan giderek daha fazla düştüğü için performans yavaş yavaş düşebilir. Bunları yeni bileşenlerle değiştirmek, gerçek şu ki, motor doğru çalışma durumuna geri döndürüldüğünde, artan performans hissi verebilir.

Hiçbir triger kayışı performansta artış sağlamaz – bu mümkün değildir.

Triger kayışınızın değiştirilmesi ve performansta bir artış fark edilmesi, yalnızca en yüksek verimlilikte çalışan motorun ve iyi bir önlem için iyi bir plasebo etkisinin atılmasının bir karışımıdır!
Triger Kayışı Ne Zaman Değiştirilir?

2. El Otomobil İlanları İçin Tıklayın

2 YORUMLAR

  1. Yani performans artmıyor eski haline geliyor. bizde zaten olması gereken şeyi arttı sanıyormuşuz he. acaba gerçekten performans artsın diye arada bir bunları değiştiren var mıydı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here