Turbo Mu? Atmosferik Mi? Dikkat Edin!

0
4631

Turbo sistemi ikinci el araç alırken, özenle dikkat edilmesi gereken olacak parçalardan birisidir.

Özellikle tamir ve parça fiyatı olarak yüksek bir maliyet kalemi oluşturan bu parça için, yüksek basınçla çalışmasından ötürü, araç dinamikleri konusunda da pek hayli önemli bir yeri vardır diyebiliriz.

Bugün sizler için hem sıfır kilometre alırken, ama daha önemlisi ikinci el araç alırken turbo konusu ile ilgili dikkat etmeniz gerekenler hakkında fikir sahibi olmanız adına bir içerik oluşturduk.

turbo

1Turbo Bakımları Önemli Bir konudur.

İkinci el araç fiyatlarının yükselişini, takip dahi edemediğimiz bu süreçte, insanlar doğal olarak bütçesi dahilinde kondisyon konusunda zayıf araçları tercih etmek mecburiyetinde kalabiliyor.

Hal böyle olunca, gider kalemlerini iyi belirlemek ve karşınıza çıkabilecek arıza masraflarını iyi hesap edebilmelisiniz.

Uzun süre bir aracı kullanmak istiyorsanız, turbo konusunda dikkatli olmanız gerektiğini unutmayın.

Turbo egzoz gazıyla çalışan bir hava kompresörü diyebiliriz. Ürettiği havayı motora göndermekle görevli bu parça, araç için güç üretimi konusunda önemli bir parçadır.

Aynı zamanda turbosu olan bir araç havayı daha yüksek basınçla göndereceğinden ısınan havayı soğutması için intercooler sistemi, daha fazla yakıt gönderilmesi gerektiği zamanlar için enjektörler de farklı olarak turbolu araçlarda kullanılıyor.

Yani atmosferik bir motorla tek farklı turbo eklenmiş olması değil…

turbo

Turbo mekanik bir parça olduğundan ve sürekli yüksek basınç altında tribünlerin dönüşü ile yüksek basınçlı hava ürettiği için zamanla deforme olacaktır.

Ve bu anlamda, bakım gerektirecek bir parçadır.

Yüksek kilometreli bir araç alacaksanız, ki yüksek araç fiyatları neticesinde öyle yapmanız gerekebilir 🙂 , o zaman aracın turbosu önemli bir konu haline geliyor.

Periyodik olarak yağı değişmemiş, yağ kalitesine önem verilmemiş, kullanılan yakıtın kalitesi düşük bir araç, kondisyonu düşük bir araçtır ve arıza çıkartma potansiyeli yüksek olan araçtır.

turbo

Yüksek kilometreli bir araç almaktan korkmayın! Bakımları düzenli yapılmamış araç almaktan korkun.

Araç kondisyonundaki en önemli etmen, bakımlarının düzenli yapılması ve araca kıymet verilmesidir.

Eğer hiç başım ağrımasın, aracın performansı daha düşük olsun derseniz atmosferik bir araç, eğer bakımları yapılmış bir aracı araştırıp bulabilirim ya da masraf ederek uzun yıllar bineceğim bir araç kondisyonuna getirebilirim derseniz de turbolu bir aracı almanızda sakınca yoktur.

İkinci El İlanları

Tekerinize taş değmesin.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here