V Kayışı Koparsa Ne Olur?

0
8156

Günümüzde otomobiller lüks olmaktan çıkıp ihtiyaç haline gelerek, günlük olarak birçok kişi tarafından kullanılmaktadır. Otomobilleri kullanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. En çok dikkat edilmesi gereken aracın tüm bakımlarının zamanında veya zamanı gelmeden yapılmasıdır. Ne yazık ki birçok otomobil sahibi araçlarının bakımlarını zamanından çok sonra yaptırmaktadır. Bu durum her ne kadar kârlı gözükse de ileriye dönük olarak düşünüldüğünde büyük hasarlar oluşabilir. Rutin olarak değiştirilmesi gereken parçalardan biri de V kayışıdır. V kayışı, otomobilin şarj dinamosu klima kompresörü gibi parçalarının motorla senkronizasyonunu sağlar. Kimi zaman bu kayış kopar. Aracınız bir de Renault’sa ve çok şanslı bir insan değilseniz; v kayışı triger kayışının arasına girerek aracı senteden atlatacak ve ne yazık ki subaplarınız bükülecektir. Yazımızın devamında; V kayışı koparsa ne olur? Sorusunu detaylı bir şekilde cevapladık.

V Kayışı Koparsa Ne Olur?
v kayışı sistemi

V Kayışı Koparsa Ne Olur?

V Kayışı Koparsa Ne Olur?
V Kayışı

Eski model araçlarda devirdaim V kayışına bağlı olarak çalışmaktadır. Yani eski model bir aracınız var ise v kayışı koptuğunda direkt olarak aracı durdurmanız gerekir. Aksi halde su pompası çalışmayacağı için aracınız hararet yapar ve büyük sorunlar oluşur. Biraz daha yeni model araçlarda devirdaim, triger setine bağlı olarak hareket eder. Ancak renault modelinin bazı motorlarında v kayışı koptuğunda trigerin arasına girer. Sonuç aracın senteden atlayıp subapları yamultmasıdır. Bu sorunun çözümü için araç motorunun silindir kapağı yani yarısı sökülür. Maliyet de bir hayli fazladır. Oysa V kayışı 40 ₺ gibi uygun bir fiyata sahiptir. Ancak biraz şanslıysanız yani V kayışı, trigerin arasına girmezse; hidrolik direksiyon sertleşir, klima devreye girmez, araç şarj etmez. Ancak yeni kayış takılarak sorun çözülebilir.

Sesin V Kayışından Geldiğini Nasıl Anlayacağız ?

Otomobilimizin motorundan tabiri caizse “cıyk cıyk cıyk” gibi bir ses çıkar. Bu sesin V kayışı sesi olup olmadığını anlamanın yolu araç çalışır vaziyetteyken v kayışının üzerine bir miktar su dökmektir. Su döküldüğünde ses gidiyorsa veya değişiyorsa, kayışınızda veya kayışın gergisinde bir problem vardır.

2.El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here