Yağ Sorunlarının İşaretleri

0
1640
Yağ Sorunlarının İşaretleri

arabam.com’da, sevgili arabanızın performansını en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olmaya kendimizi adadık. Bununla birlikte, kaputunuzun altında, birçoğu motorunuzun performansını etkileyebilecek çok sayıda etken bulunuyor. Bunlardan biri, aracınızın kısa vadede çalışmasını ve uzun vadede genel sağlığını etkileyebilecek yağ birikintileridir. Bu nedenle, bu sorunun neden olduğu olası performans sorunlarını gidermenize yardımcı olmak için yağ birikintileri ile ne demek istediğimizi açıklayacağız ve aracınızın etkilenebileceğine dair sekiz işaret sizlere aktaracağız. Detaylar için “Yağ Sorunlarının İşaretleri” adlı yazımızı okumaya devam edin.,

Yağ Sorunlarının İşaretleri

Yüksek sıcaklıklarda, otomobilin yağı yani; aracınızın gövdesinde pompalanan kan – katılaşır ve motorun kritik parçalarına zarar verebilir. Yağ motorun etrafında akmaya devam edecek olsa da, bu katılaşmış yapışkan bir mıknatıs görevi görecektir.

Bu tortuların aracınızın performansı üzerinde bir dizi etkisi olabilir ve bunlardan bazıları sorunları tanımlamanıza ve çözmenize yardımcı olabilir. İşte, arabanızın motorunun yağ birikintilerinden etkilendiğine dair sekiz işaret.

Kötü Yakıt Ekonomisi

Kendinizi normalden daha fazla olarak yakıt doldurmak zorunda mı buluyorsunuz? Yağ birikintilerinin varlığı, yakıt enjektörlerinin tıkanması, aracınızın litre başına kilometresi üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir. Performansı iyi olan yakıta daha fazla para harcamak, ekonominizi zorlar, bu nedenle masraflar artmadan önce, mümkün olan en kısa sürede aracınıza baktırdığınızdan veya yüksek kaliteli bir yakıt katkı maddesi kullandığınızdan emin olun.

Çalışmama Sorunu

Herhangi bir sürücü için, çalışan bir motorun homurdanması ve hemen çalışmaması asla iyiye işaret değildir. Sonunda aracı çalıştırsanız bile, motorun size bir şey söylemeye çalıştığının farkında olun.

Arabanızın yağı bir veya daha fazla bujinizi kaplamış olabilir. Valf kapağı contası veya valf tahliyesi sızdırdıysa, bunun olması muhtemeldir. Neyse ki, bu çok pahalı bir işlem değil: tapaları yağ giderici bir solüsyonla temizleyin ve üreticinin belirtilen tork basıncına uyduğunuzdan emin olarak valf kapağı contalarını değiştirin.

Aşırı Isınan Motor

Yağ, motorun hareketli parçalarının düzgün hareket etmesini sağlamak için çok kalınlaşırsa ve bu süreçte motoru soğutursa, ters etki yapmaya başlar. Motor hararet göstergesi alarm veriyorsa, bu muhtemelen yağın çok kalın olduğunun ve motorunuzu kaplayan tortuların bir işaretidir.

Araçta Güçsüzlük

Spor arabanızın olması gerektiği kadar hızlı olmadığını veya SUV’nizin yükleriyle mücadele edemediğini mi fark ediyorsunuz? Tahmin ettiğiniz gibi – petrol ve yağ birikintileri ve kontrol edilmezlerse, motorunuza daha fazla zarar verme riskleri var.

Oksijen Sensörü 

Arabanızın oksijen sensörü, motorundan çıkan gazın oksijen seviyeleri ile her şeyin yolunda olduğunu bilmenizi sağlar. Egzoz sistemine vidalanarak, verileri otomobilin Güç Aktarma Organı Kontrol Modülüne ileterek optimum hava-yakıt oranına izin verir.

Sensör arızalanmaya başlarsa veya sensör ucu yağla kaplanırsa, motor performansını ve çevresel emisyonları olumsuz etkileyerek motor bilgisayarına yanlış veriler gönderebilir.

Tekleme Sorunu

Bujilerin neden olduğu bir başka sıkıntı. Bujiler bir milisaniye bile olsa sönerse, o zaman bir ateşleme teklemesi olur. Bunun, motorun çalışırken ani yalpalama sebep olacağını tahmin edersiniz.

Düşük Yağ Gösterge Işığı

Sürüş sırasında “motor yağını kontrol edin” ışığı yanıp sönerse ve kontrol edilmezse aracınızda büyük zararlar verebilir. Yeni yağ stoklamış olsanız bile, tortular ve tıkanıklıklar akışını tıkar ve düzgün bir şekilde devridaim yapamıyorsa, o zaman ciddi motor hasarı kapıdadır.

Yağ Lambası Neden Yanar?

Tortular, aslında motorunuzda çalkalanan devasa parçalardır. Konu buysa, kesinlikle en kısa sürede düzeltmelisiniz. Yağı ve yağ filtresini düzenli olarak değiştirerek motoru sağlıklı tutun. Ne sıklıkta değiştireceğinizi bilmiyorsanız üreticinin talimatlarını izleyin ve mümkünse sentetik yağlar kullanın.

Aşırı Emisyonlar

Kirli, topaklanmış veya kalın yağ, emisyonları artırarak hem aracınıza hem de çevreye zarar verebilir. Yakıt enjektörlerinin akış düzeni azaldıkça, motor daha az verimli hale gelir ve bu süreçte hidrokarbon oluşturur. Bu akış, EGR sisteminin yanma alanlarında daha fazla tortu oluşmasına neden olarak verimliliği daha da etkiler.

Ayrıca;
2. El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here